Michal Lendel Rôzne

Hemžilo sa to kráskami: Pozrite si zábery z kastingu Miss stredných škôl

V poradí už šiesty ročník Miss stredných škôl Slovenskej republiky je v plnom prúde. Svoju krásu, šarm, charizmu či jazykové znalosti prišli na kasting na východnom Slovensku ukázať študentky z okolia. Nechýbala ani vždy atraktívna promenáda v plavkách.

Ilustračný obrázok k článku Hemžilo sa to kráskami: Pozrite si zábery z kastingu Miss stredných škôl
Zdroj: Dnes24.sk

Košický kasting prilákal kandidátky na prestížnu korunku krásy pre najkrajšiu slovenskú stredoškoláčku z celého východného Slovenska. Niektoré z dievčat prišli na kasting v sprievode rodičov, kamarátov, našli sa však aj také, ktoré prišli samé.

Čo nám krásky prezradili?

Medzi tými dievčatami, ktoré prišli v sprievode rodičov, bola aj súťažiaca , ktorá nám sama povedala, že s podobnými akciami nemá žiadne skúsenosti, no veľmi to chcela vyskúšať už aj v minulosti. „Rodičia mi to vtedy ešte nedovolili. Teraz je to už iné, prišla tu so mnou aj mamka, takže o všetkom rodičia vedia,“ prezradila s úsmevom.

O niečo viac skúseností z podobnej súťaže má Ine z Prešova, ktorá získala v minulom roku titul miss sympatia vo svojom rodnom meste. „Stresy nemám žiadne, beriem to všetko skôr ako zábavu. Neskôr by som sa tomuto chcela venovať naplno, no samozrejme až po dokončení školy,“ uviedla. Svoje pocity neskrývala ani ďalšia kandidátka na postup Karin. Tá mala o niečo väčšie obavy z vystúpenia pred porotou, no ambíciami sa netajila. „Je tu veľa krásnych báb a každá je svojím spôsobom výnimočná ale postúpiť by som chcela do ďalšieho kola a potom do ďalšieho, a ďalšieho…“ povedala plavovláska so smiechom.

Na tohtoročnom kastingu bola aj vlaňajšia prvá vicemiss Klaudia Kunová. Tá sa s nami pomedzi organizačné povinnosti podelila o svoje zážitky z minuloročnej súťaže. „Dalo mi to nesmierne veľa. Spoznala som zaujímavých ľudí a dostala som sa na miesta, kde by som bez tejto súťaže nikdy nebola. Na začiatku by som nepovedala, že sa dostanem až takto vysoko. V porovnaní s tohtoročnými dievčatami sme mali pri úvodnom výbere poriadne stresy ale potom to už bolo celkom v pohode,“ povedala, pričom nezabudla dodať, že všetkým dievčatám, ktoré s prihlásením váhajú, odkazuje, aby nepremeškali túto príležitosť.

Pred porotou…

Potom sa súťažiacich ujala konečne štvorčlenná porota. Každá kandidátka na postup predstúpila v plavkách, previedla chôdzu a následne ju porotcovia vyspovedali. Okrem vonkajšej krásy porotu zaujímala charizma, šarm, jazykové schopnosti a celkové vystupovanie každej súťažiacej. Ako povedal riaditeľ Miss stredných škôl Slovenskej republiky Stanislav Šagáth, v každom meste sa zatiaľ na kastingu vyskytlo niekoľko dievčat, ktoré môžu byť favoritkami.

O súťaži

Novinky šiesteho ročníka sú postavené na nových vzdelávacích cieľoch, osvete a boji proti fajčeniu či užívaniu alkoholických nápojov u dievčat, ale aj v zmenách vo fungovaní súťaže. Zaujímavou informáciou je aj nové kritérium na podanie prihlášky do súťaže: záujemkyňa o korunku kráľovnej krásy totiž musí byť nefajčiarka.

„V súťaži treba vyzdvihnúť výchovný, náučný a prípravný charakter podujatia do života so školeniami, zahraničné a domáce sústredenia za účelom poznania krajín a miest i pomoci pri rozvoji a poznávaní cestovného ruchu, nadväzovaní zahraničných partnerstiev a neposlednom rade veľký úspech súťaže medzi partnermi a hlavne zahraničnými hostiteľmi,“ dodal riaditeľ Miss stredných škôl.

Z postupu sa nakoniec mohli radovať tieto súťažiace:

  • Ine Minarčíková – Prešov
  • Karin Duľová – Olcnava
  • Barbora Cočiková – Čerhov
  • Michaela Olejníková – Prešov
  • Laura L. Wallen – Košice
  • Veronika Maitnerová – Košice
  • Vanesa Zambová – Košice
Kasting Miss stredných škôl v Košiciach
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM