Rôzne

Pozrite si to na VIDEU: Takto naložili na ťahač výletnú loď putujúcu na Domašu

Výletnú loď Bohemia už naložili na posledný, 90-kilometrový úsek po súši. Na Domašu dorazí vo štvrtok popoludní.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Na Domaši sú na príchod Bohemie pripravení, jestvujúce mólo je stále funkčné. Podľa slov starostu obce Kvakovce Radovana Kapraľa sú tiež v súčasnosti pripravené projekty na vybudovanie 14 prístavov po celej Domaši. „Získali sme na to finančné prostriedky z akčného plánu. Počítame, že do budúcoročnej letnej sezóny sa nám podarí vybudovať prístaviská aj v jednotlivých strediskách tak, aby loď mohla premávať ako autobus a strediská prepojiť,“ vysvetlil.

Ako však priznal, problémom je posádka, keďže na východnom Slovensku podľa jeho slov ľudia s potrebnými dokladmi nie sú. „Veríme, že sa nám to podarí vyriešiť a keď nám dodávateľ odovzdá plavidlo, v čo najkratšej dobe by sme chceli uviesť loď do plnej prevádzky,“ dodal Kapraľ s tým, že už majú vymyslenú náučnú okružnú plavbu po Domaši. Má mať názov Míľniky Domaše v kontexte doby.

Slávnostný krst lode má uskutočniť arcibiskup Bernard Bober priamo na nej 11. augusta vo večerných hodinách.

Proces obstarania a prípravy prepravy Bohemie z Prahy na Domašu cez sedem krajín trval rok, uviedol Kapraľ. Celý, vrátane prepravy po súši, ho zabezpečil dodávateľ.

OBRAZOM: Výletnú loď smerujúcu na Domašu naložili na ťahač
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM