Ľubomír Hudačko Kultúra

Pozrite si nový klip Katky Knechtovej: Zábery nakrúcali po svete, spoznáte v ňom známeho herca?

Speváčka Katarína Knechtová predstavila videoklip k novej skladbe Naveky. Emotívne filmové dielo sa nakrúcalo na opustených pamätníkoch v niekoľkých krajinách. A účinkuje v ňom aj známy herec!

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si nový klip Katky Knechtovej: Zábery nakrúcali po svete, spoznáte v ňom známeho herca?
Zdroj: Dnes24.sk

Filmári kvôli klipu prešli tisícky kilometrov, aby objavili tie správne zábery. Vo videu plnom emócií účinkuje herec Juraj Hrčka, ktorého si Katka sama vybrala.

Prešli dvetisíc kilometrov

Hudbu aj text k skladbe Naveky napísala Katarína sama a spolupracovala na nej opäť s Christianom Eignerom, známym hudobníkom z kultovej skupiny Depeche Mode. „Zahraničný road-trip absolvovali za mňa filmári a trval štyri dni. Navštívili štyri lokácie a prešli cestu dlhú vyše dvetisíc kilometrov, aby našli tie správne zábery. Bolo to veľmi náročné ale zároveň odmeňujúce. Moje časti sa nakrúcali v Košiciach,“ prezradila speváčka.

Za kameru sa v klipe Naveky postavil Martin Chlpík a produkčnú výzvu prijala Andrea Rakovská. Réžiu si zobral na starosť Martin Kazimír, ktorý s Katkou už spolupracoval na krátkom filme Zem je guľatá. „Hľadali sme prostredie, ktoré by svojou vizuálnou stránkou podporilo silné emócie v piesni a zároveň bolo pre diváka niečím novým. Do prostredia monumentálnej architektúry sme umiestnili človeka, ktorý niekoho stratil. Blúdi a objavuje fragmenty pamätníkov, zväčnenej veľkosti človeka, s ktorým opäť túži byť. Aj keď len na prchavý moment letiaceho svetla čo v tme objaví črty spomienok. Tieto emócie do klipu vniesol skvelý herec Juraj Hrčka," vysvetlil režisér Martin Kazimír.

Emócia piesne s obrazom

Oceňovaná speváčka si na spoluprácu k skladbe Naveky vybrala opäť rakúskeho producenta a bubeníka Chrisa Eignera, s ktorým spolupracovala na albume Tajomstvá. Katka v nej spieva o tom, že ľudia, ktorých milujeme v nás naveky zanechajú svoj odraz. V klipe sa tvorcovia snažili prepojiť emóciu piesne s obrazom.

„Nápad vznikal v priebehu leta a chvíľku musel zrieť. Vzniklo viacero konceptov, medzi ktorými bolo dokonca natáčanie v prostredí Islandskej pustatiny. Na konci leta sme si jednoducho z plného šuflíka vybrali to čo nás najviac oslovilo," vysvetlila ďalej interpretka.

foto: kk

Známy herec Juraj Hrčka v klipe Knechtovej: Jej pieseň Naveky má obrazovú podobu
1
Galéria
Známy herec Juraj Hrčka v klipe Knechtovej: Jej pieseň Naveky má obrazovú podobu
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM