Ľubomír Hudačko Kultúra

Pozor, nech vám neujdú: Prešovčania, takéto parádne akcie nás tento týždeň čakajú

Pozrite si ich radšej vopred, nech vám neujdú. Prinášame vám redakčný výber najlákavejších podujati, ktoré nás tento týždeň čakajú v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Pozor, nech vám neujdú: Prešovčania, takéto parádne akcie nás tento týždeň čakajú
Zdroj: Dnes24.sk

Sylvia

25. septembra 19:00 – 21:30 v Kine Scala

Sylvia, romantická komédia s pesničkami, v ktorej nič nie je také, ako to navonok vyzerá. Predstavenie divadla Astorka Korzo ´90.

Fíha tralala

26. septembra 17:00 – 18:00 v DJZ

Produkcia Fíha tralala prináša novú pesničkovú divadelnú šou pre najmenších divákov. V hodinovom programe škriatok Fíha so svojimi rozprávkovými kamarátmi prevedie deti všetkými ročnými obdobiami. Zaspievate si najznámejšie detské hity a zatancujete si na najobľúbenejšie pesničky, ktoré vznikli počas 5 rokov.

Festival architektúry a dizajnu

27. septembra – 29. septembra v sále PKO Čierny orol

Propagácia architektúry, dizajnu a vytvorenie priestoru na propagáciu kvalitného životného štýlu a prostredia. Aj to bude tento týždeň v Prešove na programe, je sa na čo tešiť.

Prešov číta rád

27. septembra 2017 – 29. septembra celé mesto

Knižničný festival venovaný tvorcom kníh a hlavne ich čitateľom. Literárny večer, besedy, talkshow, výborná hudba, piknikové čítania a ďalšie aktivity spojené s knihami.

Komorný koncert

28. septembra 18:00 – 20:00 v NKP Solivar

Konať sa bude aj komorný koncert a to v priestoroch Slovenského technického múzea NKP Solivar. Počas neho odznejú diela významných svetových skladateľov z obdobia baroka, hudobného romantizmu 21. storočia.

František Nedvěd 70

28. septembra od 19.00 do 20.30 v Kine Scala

Tie najkrajšie pesničky známych českých muzikantov v podaní Františka a Vojtu Nedvědovcov s kapelou pri príležitosti 70-tych narodením Františka Nedvěda si môžete vypočuť v Kine Scala.

Open mic #7

28. septembra 19:30 – 21:30 v Christianii

Ďalší z príjemných večerov pod dramaturgickou taktovkou pesničkára Eda Klenu. Prezentácia tvorby začínajúcich alebo menej známych autorov či možnosť prezentovať pred publikom vlastnú tvorbu.

Krvavé jatky

29. septembra od 19.00 na Pešej zóne

Divadelná rekonštrukcia historickej udalosti na autentických miestach je ďalším príspevkom do plejády podujatí k 770. výročiu prvej písomnej zmienky o Prešove. V divadelnej rekonštrukcii historickej udalosti budú účinkovať ako hostia herci DJZ, Študentské divadlo PU, skupina historického šermu Cohors, ZUŠ Jána Pöschla, Prešovské dobrovoľnícke centrum, Gymnázium na Konštantínovej a ZŠ Kúpeľná.

Čarovná muzika

30. septembra 16:00 – 18:00 v kaviarni Viola

Cez víkend vás bude čakať Divadlo Cililing, ktoré predvedie pre rodičov s deťmi príjemné divadelné predstavenie. Nenechajte si ujsť ani túto možnosť kultúry.

Solivarské poklady

1. októbra 16:00 – 17:30 v Kultúrnom dom na Solivare

Povesť o pokladoch Slanských vrchov priblíži detskému i dospelému divákovi zaujímavú históriu ťažby soli. Dozviete sa ako sa na Solivare našla soľ a ako sa ju podarilo umom vyťažiť. Príbeh variuje tradičný motív hodnoty soli, nanovo rozvíja základnú dejovú líniu lokálnymi faktami, ale zachováva pôvodné etické posolstvo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM