Rôzne

Pozor, dobré vedieť: Táto prešovská ulica je od dnes uzavretá!

Od štvrtka 5. septembra je uzavretá známa prešovská ulica. Radnica uviedla, že dôvodom je výmena kanalizačného potrubia.

Ilustračný obrázok k článku Pozor, dobré vedieť: Táto prešovská ulica je od dnes uzavretá!
Foto: Ľubomír Hudačko

Ide o Ulicu Tarasa Ševčenka. Jej úplná uzávierka platí od dnes 8.00 hod. do 24. 9. 2019, a to od križovatky Kúpeľná – Tarasa Ševčenka po bytový dom Ul. Tarasa Ševčenka 22.

„Od 24.9.2019 do 15.11.2019 bude ulica Tarasa Ševčenka uzavretá čiastočne, s jednosmernou premávkou v pravom jazdnom pruhu od Požiarnickej ulice. Čiastočná uzávierka bude v úseku od bytového domu Ul. Tarasa Ševčenka 22 po križovatku Požiarnická – Tarasa Ševčenka,“ prezradila prešovská radnica.

Ako doplnila, dôvodom uzávierky ulice je realizácia zemných, stavebných a montážnych prác a uloženie kanalizačnej prípojky.

Obchádzková trasa počas realizácie výkopových prác povedie po priľahlých komunikáciách na ul. Kúpeľná, Zápotockého, Požiarnická, Okružná.

Linka MHD č. 12 bude v smere na Šidlovskú premávať po obchádzkovej trase cez Zápotockého ulicu. Nebude obsluhovať zastávky Kúpeľná a Gymnázium sv. Moniky na ulici Tarasa Ševčenka.

Náhradné dočasné zastávky budú na Zápotockého ulici, pri križovatkách s Kúpeľnou a s Požiarnickou ulicou. Radnica uviedla, že na dočasne zrušenej zastávke MHD Okružná bude počas uzávierky povolené zastavovať vozidlá, ktoré privážajú a odvážajú žiakov ZŠ Kúpeľnej.

„Mestská polícia v Prešove zabezpečí počas realizácie výkopových prác a uzávierok dohľad nad bezpečnosťou žiakov a študentov z Gymnázia sv. Moniky a ZŠ Kúpeľnej,“ doplnil magistrát.

A v obrazoch si pozrite aj to, ako vyzerá verejnosti sprístupnený drevený megafón pri Prešove. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Drevený megafón neďaleko metropoly Šariša: Už slúži verejnosti a takto vyzerá
4
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM