Správy

Požiar v Prešove už lokalizovali: Polícia začala trestné stíhanie, FOTO

Rozsiahly požiar v areáli firmy na Jilemnického ulici v Prešove sa hasičom podarilo lokalizovať.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v Prešove už lokalizovali: Polícia začala trestné stíhanie, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Pri posledných meraniach nezistili zvýšené hodnoty nebezpečného plynu či nebezpečných látok.

Pre TASR to potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Polícia informovala, že pre požiar začala trestné stíhanie.

Len prachové hodnoty

„Momentálne sú na mieste ešte štyri cisterny a deviati hasiči. Požiar sa nešíri, je lokalizovaný. Podľa posledných meraní neboli namerané žiadne zvýšené hodnoty nebezpečného plynu alebo nejaké nebezpečné látky. Jediné čo bolo namerané, boli zvýšené hodnoty prachové, ale tie nie sú nebezpečné pre zdravie obyvateľov,“ uviedol operačný dôstojník.

Mesto na svojej webstránke informovalo, že na mieste je kontrolné chemické laboratórium, ktoré zabezpečuje pravidelné merania hodnôt ovzdušia.

„Hodnoty meraní sú aktuálne v poriadku. Na území mesta Prešov nie je potrebné používať ochranu dýchacích ciest (respirátor). Jilemnického ulica je uvoľnená pre vozidlá, občania sa môžu vrátiť aj do okolitých firiem,“ uviedlo mesto.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová pre TASR uviedla, že v súvislosti s požiarom bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

Vo firme boli traja ľudia

„Na miesto bol vyslaný vyšetrovateľ, znalec z kriminalistického a expertízneho ústavu a taktiež aj zisťovateľ príčin požiaru,“ povedala.

Polícia na sociálnej sieti informovala, že vo firme sa v čase požiaru nadchádzali traja zamestnanci, nedošlo k ich zraneniu.

„Z bezpečnostného dôvodu boli evakuovaní obyvatelia troch bytových domov v blízkosti firmy, išlo o 85 osôb,“ spresnila polícia.

Viac záberov nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: Požiar spaľovne v Prešove si vyžiadal evakuáciu
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM