Ľubomír Hudačko Rôzne

Pouličných umelcov to nepoteší, na klavíri pri PKO si už nemôžeme zahrať: Čo sa stalo?

Po predošlé roky bola v podchode pri prešovskom PKO možnosť zahrať si na verejný klavír. V aktuálnej sezóne si to však nadaní hráči už nezopakujú.

Ilustračný obrázok k článku Pouličných umelcov to nepoteší, na klavíri pri PKO si už nemôžeme zahrať: Čo sa stalo?
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom umiestnenia verejného klavíra v centre Prešova bolo najmä prispieť k rozvoju kultúry v meste a preukázať tiež dôveru voči okoloidúcim a pianistom, ktorí sa pri ňom pristavia alebo si na ňom aj zahrajú.

Takto prešovské PKO komentovalo nevšednú možnosť ukázať svoje muzikantské schopnosti v centre mesta.

To však už po novom v aktuálnej sezóne jar/leto 2024 nebude možné, pretože vlani PKO zaznamenalo viacero sťažností od obyvateľov ako aj od zástupcov okolitých prevádzok.

„Prekážalo im, že pri klavíri sa čoraz častejšie stretávali neprispôsobiví občania, ktorí praktizovali svojský spôsob hry na klávesy. Situáciu sme sa snažili riešiť zavádzaním rôznych preventívnych opatrení, no nepomohlo ani zamykanie klavíra vo večerných, respektíve nočných hodinách,“ okomentoval situáciu z PKO Prešov Vladimír Tomek.

„Táto situácia nás veľmi mrzí, avšak aktuálne sme museli projekt umiestnenia verejného klavíra v centre Prešova pozastaviť,“ dodal na záver Tomek.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM