Rôzne

Posledný deň prešovskej dopravy tak, ako ju poznáme: Obmedzenia sa dotknú aj cyklistov

Zábrana znemožňujúca vstup na uzatvorený cyklistický chodník a chodník pre peších bude osadená až za zastávkou MHD.

Ilustračný obrázok k článku Posledný deň prešovskej dopravy tak, ako ju poznáme: Obmedzenia sa dotknú aj cyklistov
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Prešovský kraj

Rekonštrukcia mosta na ulici Lesík delostrelcov v Prešove ovplyvní aj chodcov a cyklistov. V sobotu (16. 3.) od 5.00 h vstúpia do platnosti rozsiahle dopravné obmedzenia. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

„Naďalej ostáva v platnosti uzávera pravostranného cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici, v úseku od križovatky Rusínska – Hobby Park po križovatku Rusínska – Východná – Lesík delostrelcov – Kuzmányho v smere zo Sídliska Sekčov do centra mesta,“ uviedla Šitárová.

Ako sa tam dostanú?

Cyklisti a chodci sú podľa jej slov od križovatky pri Hobby Parku presmerovaní cez priechod pre cyklistov a chodcov na protismerný ľavostranný cyklistický chodník a chodník pre peších.

„Následne po prejdení cez Východnú ulicu sa vrátia naspäť na svoju pôvodnú trasu, na cyklistický pruh a chodník pre peších na Kuzmányho ulici. Cestná svetelná signalizácia na uzatvorených priechodoch pre chodcov (Východná – Lesík delostrelcov a Kuzmányho – Rusínska) bude vypnutá,“ povedala Šitárová.

Prístup k zastávke MHD Hobby Park ostane zachovaný.

Veľmi zlý stav

Zábrana znemožňujúca vstup na uzatvorený cyklistický chodník a chodník pre peších bude osadená až za zastávkou MHD. „Prosíme chodcov a cyklistov, aby rešpektovali inštalované zákazové dopravné značky,“ doplnila Šitárová.

Všetky dopravné obmedzenia sú uvedené na webstránke mesta.

Prešovský samosprávny kraj začal v utorok 5. marca s rekonštrukciou mosta na ulici Lesík delostrelcov v Prešove. Je vo veľmi zlom stave a na základe stavebno-technického stavu bol zaradený do šiesteho stupňa poškodenia. Denne po ňom prejde približne 22-tisíc vozidiel. Rekonštrukcia, súčasťou ktorej je výstavba nového mosta, potrvá do konca októbra. Vyžiada si náklady viac ako štyri milióny eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM