Ľubomír Hudačko Samospráva

Poslankyňa za Sídlisko III Katarína Ďurčanská: Toto sa podarilo aj napriek všadeprítomnej kríze!

Pri riešení problémov na Sídlisku III napriek obrovskej kríze jej výrazne pomáhajú občania. Situáciu vidí pozitívne a verí, že čoskoro sa konečne vynoví aj chátrajúce NS Centrum. Poslankyňa Katarína Ďurčanská plánuje vynoviť aj slabo viditeľné priechody pre chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Poslankyňa za Sídlisko III Katarína Ďurčanská: Toto sa podarilo aj napriek všadeprítomnej kríze!
Zdroj: Dnes24.sk

Členka Klubu nezávislých poslancov, predsedníčka Komisie MsZ pre kultúru a zahraničné kontakty a členka Komisie MsZ sociálnej a bytovej pre Výbor mestskej časti č. 1 Katarína Ďurčanská v rozhovore uviedla novinky z prostredia Sídliska III. Prečítajte si, ktoré to sú.

- Pani poslankyňa, môžete nám priblížiť, čo sa vám za posledný čas vo vašom volebnom obvode podarilo?

Napriek všadeprítomnej ekonomickej kríze sa podarilo opraviť strechu na ZŠ na Mukačevskej ulici, niekoľko chodníkov a jedno menšie parkovisko na Ulici Antona Prídavka. Za NS Družba bolo vysadených niekoľko stromov, ktoré, dúfame, prinesú radosť budúcim generáciám (vzhľadom na to, že stromy rastú pomaly…).

- Akí sú občania vášho volebného obvodu?

Takí ako všade, ale svoje mesto majú radi a záleží im na tom, aby sa tu dobre žilo. Napríklad – obyvatelia nových bytoviek na Bajkalskej ulici budú mať čoskoro pekné prostredie – prišli s nápadom, ako vytvoriť zelené miesto s ihriskom pre deti. Mesto im prenajalo pozemok a oni si priestor upravia. Na mnohých miestach pred našimi domami sú krásne „predzáhradky“, starajú sa o ne tamojší obyvatelia. A takých príkladov je veľa.

- Čo vás v rámci vášho volebného obvodu teší a čo nie?

Teší ma, že obyvatelia nášho sídliska si pozorne všímajú život okolo seba a prichádzajú za nami s množstvom pripomienok a podnetov. V rámci možností sa snažíme ich realizovať. Neteší ma, že nie vždy sa to darí.

- Na čom sa tam aktuálne pracuje?

Po takmer ôsmich rokoch sa začína rekonštrukcia vonkajších plôch v NS Centrum – podľa najnovších informácií boli zmapované inžinierske siete a začínajú sa zemné práce. Rozširujú sa parkovacie miesta na Prostějovskej ulici a rekonštruuje sa strecha na ZŠ na Bajkalskej ulici.

- Aké plány vo vašom volebnom obvode máte do blízkej či vzdialenej budúcnosti?

Bola by som rada, keby sa podarilo obnoviť priechody pre chodcov – terajší náter je už zničený a môže dôjsť k nehode, prípadne vytvoriť ďalšie, aby prechádzanie cez cesty bolo bezpečnejšie a pohodlnejšie, doplniť koše na odpadky, zrekonštruovať lavičky a osadiť nové. To by mala byť blízka budúcnosť a z tej vzdialenej – najmä dokončiť rekonštrukciu spomínaných plôch pri NS Centrum a pomaly sa pustiť aj do plôch okolo NS Družba, ktoré to už tiež potrebujú. A nestarnúci problém – chodníky a cesty.

- Čo vám vo vašom volebnom obvode chýba?

Lepšia a najmä koncepčná starostlivosť o zeleň – pred 30–40. rokmi ľudia nasadili stromčeky, tie vyrástli a niektoré sú už na obtiaž, sú prestarnuté, tienia tak, že ľudia musia cez deň používať v bytoch elektrické osvetlenie, treba to riešiť citlivo, ale rázne. A koše na smeti – jednak chýbajú, ale sú miesta, kde sa rýchlo naplnia a nie a nie odpadky odviezť. Lavičky, viac miesta na oddych a stretávanie sa.

- Na čo by ste prijali väčšiu finančnú podporu od mesta?

Cesty, chodníky, priechody pre chodcov, parkovacie miesta či úpravy zelene.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM