Ľubomír Hudačko Správy

Poslankyňa prešovského zastupiteľstva Čížiková: Sklamaná odchádza z SDKÚ!

Poslankyňa prešovského krajského parlamentu i Mestského zastupiteľstva v Prešove Mária Čížiková ohlásila svoj odchod zo strany SDKÚ-DS. Podľa vlastných slov už premýšľala o kandidatúre do krajských volieb.

Ilustračný obrázok k článku Poslankyňa prešovského zastupiteľstva Čížiková: Sklamaná odchádza z SDKÚ!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

„Bola som už trošku presýtená tou vnútornou situáciou v strane, očakávala som zmeny po zmenách v celoslovenskom meradle, ktoré neprišli, a postoj ľudí, ktorí sú momentálne v regióne, je skôr odpudzujúci pre tých, ktorí pracujú aktívne. Myslím si, že som pracovala dosť aktívne na to, aby som bola naďalej podporená, čo ma veľmi sklamalo po neúspechu v primárkach, aj keď ťažko je za to viniť niekoho konkrétneho,“ hovorí o dôvodoch odchodu zo strany poslankyňa Mária Čížiková.

Prestup k inej strane vylučuje

O svojej kandidatúre do krajských volieb už premýšľala, ale konečné rozhodnutie zatiaľ neurobila. Vylučuje však svoj vstup do akejkoľvek inej strany. V mestskom zastupiteľstve v Prešove bude pôsobiť ako nezaradená a v krajskom zastupiteľstve neplánuje požiadať o vystúpenie z poslaneckého klu­bu.

Strana SDKÚ-DS reagovala na odchod poslankyne prostredníctvom predsedu miestneho zväzu v Prešove Jozefa Muranského: „Zlomovým bodom boli primárne voľby do VÚC, kde poslankyňa Čížiková neuspela. Rozhodla o tom členská základňa, ktorá jej nevyslovila dôveru. Nebolo to rozhodnutie orgánu strany, ale členskej základne, čo je najvyššia forma demokracie.“ Strana v najbližších dňoch poskytne aj písomné stanovisko k odchodu poslankyne.

Poslankyňa M. Čížiková bola členkou strany SDKÚ-DS od jej vzniku v roku 2000. Posledné dve volebné obdobia je poslankyňou Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja a od roku 2006 aj poslankyňou v Mestskom zastupiteľstve v Prešove.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM