Zuzana Vajayová Rôzne

Poslanec P. Krajňák je pripravený podpísať dohodu o podpore P. Hagyariho

Poslanec Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove za stranu Most-Híd Peter Krajňák si myslí, že rokovania ohľadom podpisu zmluvy na podporu primátora Pavla Hagyariho treba urýchliť.

Krajňák bol zvolený do mestského parlamentu ako jediný zástupca svojej strany a následne sa stal členom poslaneckého klubu KDH, SDKÚ-DS, SaS, Most-Híd.

Rokovania o koaličnej podpore primátora sa začali už 15. decembra minulého roka. Následne podľa Krajňáka nastalo zo strany Hagyariho akési vyčkávanie. Dodal, že jasnú spoluprácu s pravicou deklaroval primátor v marci a odvtedy prebiehajú nekonečné vyjednávania.

„Za Okresné predsedníctvo strany Most-Híd v Prešove chcem deklarovať, po zvážení za a proti, že sme pripravení podpísať dohodu o podpore pána primátora Hagyariho. Chceme s ním vstúpiť do konkrétnych reálnych projektov, chceme ho podporiť pri daní určitých podmienok, o ktorých sme hovorili, ktoré ale nie sú nesplniteľné,“ konštatoval dnes na stretnutí s novinármi Krajňák.

Samotná strana vstupovala do komunálnych volieb s programom, v ktorom bolo zahrnutých niekoľko konkrétnych bodov. Krajňák si myslí, že na presadzovaní viacerých sa zhodli v štvorkoalícii a je presvedčený, že pri realizácii vedia nájsť spoločnú reč aj s primátorom. Toho zatiaľ oficiálne podporuje 10-čenný klub nezávislých poslancov.

„Sú to témy, ktoré sú v podstate predkonzultované s pánom primátorom, je na nich zhoda a preto nám nič nebráni v tom, aby sme jednoucho išli do jeho koalície,“ uviedol Krajňák. Pripustil, že by to bola ťažká koalícia, nakoľko ide o štyri strany a nezávislých poslancov, a okrem toho je mesto v zložitej finančnej situácii.

Podľa Krajňáka, ktorý je zároveň podpredsedom poslaneckého klubu štvorkoalície, si pravica nárokuje obsadenie miesta viceprimátora. Rešpektujú, že by malo ísť o zástupcu KDH, ak by nemalo záujem, prichádzal by do úvahy niekto z SaS. Otvorene povedal, že by vedeli podporiť Andreu Turčanovú (KDH), prípadne Richarda Drutarovského (SaS).

Krajňák uviedol, že podmienky dohody sú rozpracované a proces treba dotiahnuť do konca. Verí, že začiatkom septembra dokážu dospieť k dohode a koalícia by mohla fungovať. Nevylúčil, že podporí Hagyariho, aj keby k dohode nedošlo.

„Aby sa nám čo najlepšie darilo presadzovať veci v prospech mesta i jeho obyvateľov, myslím si, že by bolo dobre, keby súčasný pravicový 11-členný klub ako celok vstúpil do tejto koaličnej spolupráce,“ uzavrel Krajňák.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM