Ľubomír Hudačko Správy

Poslanec Miroslav Benko a jeho obľúbené miesta v Prešove: Tieto lokality si zamiloval!

Metropola Šariša si získava domácich obyvateľov, ale aj turistov. Obľúbené miesta v Prešove a jej okolí majú aj známe osobnosti. V našom seriáli o miestach, kde radi trávia svoj voľný čas známe tváre mesta, sme vyspovedali tentoraz poslanca Miroslava Benka.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Miroslav Benko a jeho obľúbené miesta v Prešove: Tieto lokality si zamiloval!
Zdroj: Webnoviny.sk

Na území nášho okresu sa nachádza aj jedna sprístupnená jaskyňa Zlá Diera pri obci Lipovce. Zlá Diera je výnimočná práve citlivým spôsobom sprístupnenia. Práve tam poslanec veľmi rád s rodinkou ide a urobí deťom radosť.

„Keď tam pôjdu v budúcnosti zo školy na výlet, tak môžu povedať p. učiteľke, že tam už boli s rodičmi a že to miesto poznajú,“ hovorí s úsmevom Benko.

Aj jeho ratolesti majú radi vodu, takže v zimných mesiacoch viackrát navštívili Aquapark Delňa: „Máme ho, ako sa hovorí „pod nosom“, takže aj tam si nájdeme s rodinou cestu. Radi máme aj prechádzku na Šarišský hrad. Z hradu je pekný výhľad na okolie – od Vysokých Tatier, cez Levočské vrchy, Čergov a Slanské vrchy,“ pokračuje v rozprávaní.

Zároveň ale vyjadruje aj mierne obavy, že v centa Prešova to nie je úplne živé: „Rád sa prejdem aj po našom meste, len sa mi zdá, že centrum nášho mesta niekedy málo „žije“. V zime mi tam chýba klzisko, kde by sa stretávali decká s rodičmi a v lete viac terás s rôznymi atrakciami, aby si ľudia našli viackrát cestu do nášho centra. Na jednej strane hovoríme, že Prešov je pekné mesto a na strane druhej to niekedy nevieme využiť,“ vyjadril názor.

V Prešove by Benko určite nevynechal pozrieť a doslova „pokochať sa“ z významnej pamiatky z prvej polovici 18.storočia – Prešovskej kalvárii. Neraz tam ide s rodinkou na prechádzku, lebo je tam prekrásny a úžasný výhľad na celé mesto. Vyzdvihuje aj Židovskú synagógu, ktorá je jedna z najkrajších na Slovensku.

„Okolie Prešova a celé Slovensko je krásne. Jediné, čo nám chýba, je zrejme more. Potom už by sme vážne nemuseli nikde chodiť. Sme malá, ale krásna krajina,“ dodal optimisticky s hrdosťou v hlase poslanec Miroslav Benko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM