Ľubomír Hudačko Rôzne

Mestský poslanec Richard Drutarovský: Prekážajú mi rastúce prejavy vandalizmu!

Jednou z jeho priorít je, aby mestská časť, ktorú zastupuje, bola miestom pre príjemné a bezpečné bývanie, s dostupnou občianskou vybavenosťou a možnosťami na relax pre všetkých. Poslanec Mestského zastupiteľstva v Prešove pre mestské časti Sídlisko 2 a okolie, Richard Drutarovský.

Ilustračný obrázok k článku Mestský poslanec Richard Drutarovský: Prekážajú mi rastúce prejavy vandalizmu!
Zdroj: Webnoviny.sk
  • Pán poslanec, čo sa vám za posledný čas vo vašom volebnom obvode podarilo?

Rodičov iste poteší, že základná škola na ulici Československej armády absolvovala generálnu rekonštrukciu. Tri pavilóny, jedáleň a kuchyňa vyzerajú ako nové. Máme nové „námestíčko“ s ihriskom okolo fontány pri nákupnom stredisku Centrál. Za Kalváriou sa podarilo vysporiadať od štátnych lesov pozemky pod tamojšími ulicami, čo bola vážna prekážka pri rozvoji tejto perspektívnej lokality. Pribudol tam uličný informačný systém. Bolo vydané územné rozhodnutie pre obratisko MHD na Terchovskej ulici, aby sa v budúcnosti vymazalo „biele miesto“ na mape pokrytia mestskou hromadnou dopravou a mohla tam byť zavedená autobusová linka. V uličkách medzi Sídliskom 2 a Kolmankou boli kompletne vymenené stromové aleje, pomohlo to vrátiť do nich unikátnu atmosféru.

  • Čo vás v rámci vášho volebného obvodu teší a čo nie?

Prekážajú mi rastúce prejavy vandalizmu, ktorých je našťastie pomenej v porovnaní s hustejšími obývanými a viac navštevovanými časťami nášho mesta, ale zbytočne vyčerpávajú mestský rozpočet. Neteší ma úpadok stavu ciest a chodníkov. Podarilo sa síce súvislo opraviť vozovku na uliciach Marka Čulena, Odborárska a Sázavského, ale tak optimisticky sa nemôžem zatiaľ vyjadriť o komunikáciach v okrajovejších častiach mesta a niektorých vnútroblokoch.

  • Akí sú občania vášho volebného obvodu?

Teší ma, že mnohí sa aktívne zaujímajú o dianie v našom obvode a živo komunikujú so mnou, ako ich poslancom. Prichádzajú s podnetmi, ktoré poslanec sám nemá šancu objaviť, lebo nežije každý deň na každej ulici. Veľmi si ich za to vážim a podporujem ich v tom. Mnohí sa snažia sami sa starať a skrášľovať okolie svojich bytoviek a domov, ich práca tak teší aj ostatných. Budem rád, ak sa tento zvyk zachová aj naďalej.

  • Na čom sa tam aktuálne pracuje?

V týchto dňoch sa začala aj výmena strechy na 50-ročnej budove materskej školy na ulici Fraňa Kráľa. Spolu so spomenutou obnovou základnej školy ide o ústretové kroky pre tých, ktorí si zakladajú rodiny a plánujú v našom meste výchovu svojich detí.

  • Pracovný ruch je však vidieť aj na Engelsovej ulici.

Áno, práve sa dokončuje nové parkovisko pri bytovkách na Engelsovej ulici, doslova sa čaká už len na vyklíčenie trávy po dokončovacích prácach. Naše sídlisko má ako jediné v meste vytvorený komplexný výhľadový projekt parkovacích plôch. Snažíme sa myslieť dopredu a pri plánovaní zohľadňovať názor obyvateľov. Preto je napríklad aj k tomuto projektu možné trvale podávať pripomienky, aby naše sídlisko nestratilo svoj „zelený“ charakter.

V druhej časti rozhovoru poslanec prezradí, čo mu najviac vo volebnom obvode chýba a aké plány chystá do najbližšej budúcnosti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM