Rôzne

Poslanec Benko o sobášení: V Prešove zažil kurióznu situáciu, takto ju opísal

Sobášenie v metropole Šariša môže byť aj kuriózne. Presvedčil sa o tom poslanec MsZ v Prešove Miroslav Benko, ktorý celú situáciu, čo nastala aj opísal.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Benko o sobášení: V Prešove zažil kurióznu situáciu, takto ju opísal
Foto: Ľubomír Hudačko

Má rád presnosť, prínosť a disciplínu. Miroslav Benko sa popri funkcii poslanca MsZ v Prešove totiž venuje aj rozhodcovskej práci vo futbale.

Nie nadarmo tak bol rozčarovaný z jednej skúsenosti, ktorá nastala pred plánovaným sobášením dvojice v Prešove. „Stalo sa to mne, možno aj viacerým, že tí, čo sa brali, neprišli. Bolo tam v sieni obrazne povedané nastúpených 9 ľudí a nič z toho nebolo,“ uviedol v stredu počas rokovania mestského zastupiteľstva.

Pridal tak do plénu otázku, či by sa nebolo dobré zamslieť nad tým, aby matrika vypracovala niečo v zmysle pokuty pre tých, ktorí v takejto situácii ani neprídu. „Tu prítomná riaditeľka PKO volala danej osobe, ktorá sa mala sobášiť a tá jej odpovedala, že čo ju otravuje, keď ona je na nákupoch v Košiciach. My sme tam čakali, kým sa zoberú a ona bola v Košiciach. Bolo by dobré vymyslieť niečo, aby toto ľudia nebrali ľahostajne,“ dodal na záver. Jeho komentár podporila aj primátorka Andrea Turčanová. „Je to dobrý podnet, budeme to riešiť,“ povedala.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: archívne

A vo videu si nezabudnite pozrieť to, že v Humennom pre zmenu riešia, čo bude s bývalým ihriskom na Ulici osloboditeľov.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM