Ľubomír Hudačko Samospráva

Poslanci župy zverejnili svoje majetkové pomery: Čo všetko vlastnia Kužma, Komanický a ďalší?

Prešovský samosprávny kraj (PSK) zverejnil na svojich stránkach majetkové priznania poslancov za rok 2012. V tých však nie sú zverejnené celkové príjmy poslancov ako to urobili v Košickom či Nitrianskom samosprávnom kraji, ale len ich príjem z výkonu funkcie poslanca PSK...

Ilustračný obrázok k článku Poslanci župy zverejnili svoje majetkové pomery: Čo všetko vlastnia Kužma, Komanický a ďalší?
Zdroj: TASR

Mária Čížiková bola samostatne zárobkovo činná osoba, poslankyňa MsZ v Prešove a mala funckiu IPZ Záborské, avšak, bez príjmu. Ako poslankyňa za rok 2012 zarobila 4560,64 €. Vlastnila rodinný dom a ornú pôdu. Splácať musela hypotekárny a bezúčelový úver.

Miroslav Benko pôsobil v základnej škol na Kúpeľnej 2 v Prešove a na Krajský úrade životného prostredia Prešov. Inú samostatnú zárobkovú činnosť nevykonával. Počas výkonu verejnej funkcie mal funkciu aj poslanca MsZ v Prešove. V roku 2012 zarobil ako poslanec 4593,84 €. Vlastnil vrátane bytu a nebytového priestoru aj ornú pôdu. Úvery nesplácal.

Emil Chlapeček bol riaditeľom PKO Prešov, inú podnikateľskú činnosť, alebo inú samostatnú zárobkovú činnosť nevykonával. Jeho príjmy z vykonávanie verejnej funkcie poslanca PSK boli za rok 2012 celkom 5267,45 €. Vlastnil byt a osobný automobil. Splácal pôžičku a aj úver.

Bývalý futbalový tréner Tatrana Prešov Mikuláš Komanický popri výkone funkcie verejného funkcionára nevykonával zamestnanie v pracovnom pomere alebo obdobnom pracovnom vzťahu alebo štátnozamestna­neckom pomere. Bol samostatne zárobkovo činnou osobou a poslanec MsZ v Prešove. Pôsobil taktiež ako člen predstavenstva Technické služby mesta Prešov a.s. a člen predstavenstva 1.FC Tatran Prešov. Poslanecká stolička v prešovskej župe mu za rok 2012 priniesla 4544,04 €. Vlastnil byt, auto a garáž.

Anton Gašpár bol starostom obce Záhradné, inú podnikateľskú činnosť alebo inú samostatnú zárobkovú činnosť nevykonával. Pôsobil vo výbore pre otázky zamestnanosti ÚPSVaR Prešov, bol tiež členom rady, členom predsedníctva ZMOS, v ZZO TTSV (skupinový vodovod) bol predseda a v ZZO SOMS bol člen predsedníctva. V roku 2012 zarobil ako poslanec PSK 4574,26 €. Vlastnil zastavané plochy a nádvoria, rodinný dom, orné pôdy, trvalé trávnaté porasty, ostatné plochy a lesné pozemky. Vlastnil osobný automobil.

Juraj Hurný pôsobil v Krajskom úrade životného prostredia a v Občianskom združení Slniečkovo. Ako poslanec mal príjem za minulý rok 4577,24 € . Vlastnil rodinný dom, záhradu, lesy, ostatnú pôdu a ornú pôdu. Splácal dva úvery.

Stanislav Kahanec pôsobil v Obvodnom úrade v Prešove a a ako poslanec MsZ v Prešove. Jeho príjmy z vykonávanie verejnej funkcie poslanca PSK boli za rok 2012 celkom 4603,24 €. Vlastnil záhradu, ostatné plochy, orné pôdy a byt. Tiež aj dva osobné automobily a zariadenie bytu.

Jozef Kičura bol generálnym riaditeľom SAD Prešov. Pôsobil aj ako konateľ v ALZ, s.r.o. Prešov, v B.K. s.r.o. Prešov, v KBR sanita, s.r.o. Prešov, VICTORIA Prešov s.r.o. a v SAD Prešov ako predseda predstavenstva. Poslanecká stolička v prešovskej župe mu za rok 2012 vyniesla 4510,85 €. Vlastnil ostatné plochy, trvalé trávnaté porasty, zastavané plochy a nádvoria, orné pôdy a rodinný dom a osobný automobil. Mal tiež majetkový podiel v ALZ, s.r.o. Prešov, B.K. s.r.o. Prešov, KBR sanita, s.r.o. Prešov a VICTORIA Prešov s.r.o.

Štefan Kužma pôsobil ako poslanec NR SR v SDKÚ. Ako poslanec v roku 2012 zarobil 4544,04 €. Vlastnil rodinný dom, zastavanú plochu, záhradu a orné pôdy. Tiež aj osobný automobil.

Róbert Oros bol starostom v obci Spišský Hrhov, inú samostatne zárobkovú činnosť nevykonával. Pôsobil ako predseda správnej rady ARR PSK a ako člen výboru Urbárske pozemkové spoločenstvo v Spišskom Hrhove. Ako poslanec v roku 2012 zarobil 5300,64 €. Vlastnil rodinný dom, orné pôdy, trvalé trávnaté porasty, záhrady, lesné pozemky, ostatné plochy, zastavané plochy a nádvoria, vodné plochy a neskolaudovaný penzión. Mal aj obchodný podiel vo firme.

Andrea Turčanová pôsobila na úrad práce, sociálnych vecí a rodiny a tiež aj ako poslankyňa MsZ Prešov. Poslanecké miesto jej vynieslo za rok 4560,65 €. Vlastnila záhradu, rodinný dom, byt a zastavané plochy a nádvoria. Splácala dva úvery.

Stanislav Velecký vykonával samostatne zárobkovú činnosť v Medical – Care s.r.o. Prešov a OTRTOPEDIK s.r.o. Prešov. Ako poslanec zarobil minulý rok 4560,65 €. Vlastnil rodinný dom, ornú pôdu, trvalé trávnaté porasty a dva osobné automobily. Mal aj majetková podiel vo firmách Medical – Care s.r.o. Prešov a OTRTOPEDIK s.r.o. Prešov.

Zdroj údajov po-kraj.sk/majetkové priznania poslancov PSK za rok 2012

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM