Ľubomír Hudačko Správy

Poslanci zmenili rozpočet mesta: Opravia sa škôlky a osvetlenie, ale na Delňu pôjde menej!

Poslanci škrtli 110 000 eur na revitalizáciu rekreačného objektu Delňa, vyčlenili na ňu len 66 500 eur. Ujde sa však opravám nákupného strediska Opál na sídlisku Sekčov, osvetleniu a materským škôlkam.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci zmenili rozpočet mesta: Opravia sa škôlky a osvetlenie, ale na Delňu pôjde menej!
Zdroj: TASR

Mestské zastupiteľstvo opäť menilo rozpočet mesta Prešov. Poslanci schválili už šieste rozpočtové opatrenie, v ktorom počítajú s úverom pre mesto vo výške 518 000 eur.

Príjmovú časť rozpočtu navýšili o 1,453 milióna eur, využiť ich chcú na rekonštrukciu a modernizáciu verejného osvetlenia, opravu materských škôl (MŠ), revitalizáciu rekreačného objektu Delňa či rekonštrukciu. Peniaze mesto získalo z výnosov z podielových daní, z fondu životného prostredia a dlhodobého úveru.

Celú sumu z úveru mesto plánuje použiť na rekonštrukciu a modernizáciu verejného osvetlenia. Ostatné financie, teda 45 000 eur z fondu životného prostredia, použije na odvodňovací rigol na ulici Pod Wilec hôrkou a 890 000 na ďalšie investičné akcie. Najväčšou sú opravy materských škôl. Na MŠ Zemplínsku vyčlenilo 166 400 eur a MŠ A. Prídavku sa bude rekonštruovať za 101 000 eur.

Revitalizovať sa bude aj oddychová zóna v Zariadení pre seniorov Harmónia na Cemjate za 30 000 a schválené rozpočtové opatrenie počíta aj s opravou nákupného strediska Opál vo výške 56 000 eur. Postaviť by sa malo aj obratisko vozidiel MHD na Terchovskej ulici, ktoré by malo stáť 28 000 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM