Michala Halásová Správy

Poslanci žiadali radnicu o predloženie návrhu opráv ciest. Prišla im prázdna tabuľka

Mestskí poslanci za stranu Smer-SD sú nespokojní s prístupom vedenia mesta k riešeniu akútnych problémov v oblasti opráv ciest. Členovia ľavicového klubu Svetlana Pavlovičová, Igor Andrejčák a Alexander Ernst vyzvali radnicu, aby urýchlene predložila návrh na opravy poškodených ciest.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci žiadali radnicu o predloženie návrhu opráv ciest. Prišla im prázdna tabuľka
Zdroj: Dnes24.sk

Ernst uviedol, že v rámci komisie výstavby žiadali od mesta, aby spoločnosť, ktorá zabezpečuje údržbu miestnych komunikácií, predložila plán krátkodobej a dlhodobej údržby. „Požiadavku sme adresovali vedeniu radnice, výsledkom je prázdna tabuľka, ktorú sme dostali. Do dnešného dňa mesto nevie, kde všade treba opraviť vozovky,“ hovorí Ernst.

Pavlovičová zdôraznila, že je potrebné prijať rozpočtové opatrenie, ktoré by stanovilo potrebnú sumu napríklad na opravu Ulice arm. gen. Svobodu. Jedným z riešení je podľa nej zníženie rezervy. „K dnešnému dňu som nedostala od finančnej komisie žiadny návrh, ktorý by sa týkal rozpočtových opatrení, kde by mesto žiadalo vyčleniť finančné prostriedky na rekonštrukciu tejto ulice. Vrchná časť komunikácie bola vyfrézovaná a v takomto stave nemôže byť,“ zdôraznila Pavlovičová.

Dodala, že podľa odborníkov je potrebné urobiť súvislú opravu s tým, že na niektorých častiach treba vymeniť aj podložie. Podľa predbežných odhadov by tieto práce mohli stáť vyše 1,3 milióna eur.

Hovorkyňa radnice Jana Jurčišinová v tejto veci uviedla, že pred štyrmi rokmi bola poslancom zastupiteľstva predložená koncepcia opráv ciest a chodníkov, ktorú vtedajší poslanci odmietli. „V súčasnej dobe sa aktualizuje projekt komplexnej rekonštrukcie ciest v meste Prešov, otázna je však ochota poslancov na toto schváliť financie prostredníctvom PPP projektov alebo úveru.“ Zároveň pripomenula, že mesto je za koncepciu súvislých opráv úsekov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM