Správy

Poslanci v rokovaní ešte neskončili: Naposledy nás zabávali ako vo Fekišovciach

Obec, ktorá snáď najviac zviditeľnila zastupiteľstvá, má konkurenciu. Prešovskí poslanci sa totiž kvôli technickým problémom stali hitom svojimi hláškami tiež.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci v rokovaní ešte neskončili: Naposledy nás zabávali ako vo Fekišovciach
Foto: Ľubomír Hudačko

„Silvester je až 31.12.!“, „Nie som prítomný!“, „Zamyslime sa nad sebou, či nie sme na výsmech všetkým,“, „Už by som aj na obed išiel!“. Hlášky z mestského zastupiteľstva zabávajú internet. Podobne sa Slovensko kedysi zabávalo z udalostí počas rokovania v obci Fekišovce. Chceli ju prešovskí poslanci azda tromfnúť?

Technické problémy počas stredajšej videokonferencie a rokovania totiž odštartovali už na začiatku a pokračovali aj v ďalších minútach. Primátorka Andrea Turčanová sa tak ocitla v nezávideniahodnej situácii. Musela viesť rokovanie, hoci viacerí zástupcovia občanov mesta s priebehom rokovania nesúhlasili.

Nepoviem meno

„Žiadam, aby si vyhlásila zastupiteľstvo v náhradnom termíne. Budeš nás azda vyvolávať ako žiakov v škole? Nepoviem meno a priezvisko,“ glosoval poslanec Ľudovít Malaga, podľa ktorého zastupiteľstvo nebolo uznášaniaschopné. „Takto sa to nerobí,“ dodal a takmer zopakoval známy výrok expremiéra Fica.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Rokovanie tak pokračovalo mierne bizarne, poslanci sa prezentovali ústne a vyslovovali svoje meno. Podľa primátorky to však bolo v rámci rokovacieho poriadku.

Pokračovanie programu

„Dodržiavam rokovací poriadok, ktorý ste si schválili,“ povedala na margo témy. Tá musela zároveň viackrát vyhlásiť prestávku, aby sa situácia skonsolidovala. Niekoho neskôr dobehol hlad, iný nemohol hlasovať a napokon sa rokovanie predĺžilo až do 23.45 hod. Primátorka zvyšok bodov radšej presunula na piatok na 12.00 hod., kedy (možno) bude (zábavný) program pokračovať.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM