Komunálne voľby

Porušené moratórium?! Mestská volebná komisia riešila v Prešove viaceré podnety

Prvý podnet sa týkal zaparkovaného vozidla s reklamným polepom jedného z kandidátov na primátora pred základnou školou v meste.

Ilustračný obrázok k článku Porušené moratórium?! Mestská volebná komisia riešila v Prešove viaceré podnety
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Mestská volebná komisia (MVK) v Prešove sa v sobotu zaoberala viacerými podnetmi týkajúcimi sa možného porušenia volebného moratória. Išlo o zaparkované vozidlá blízko volebných miestností s reklamným polepom jednotlivých kandidátov.

Ako pre TASR uviedol zapisovateľ mestskej volebnej komisie (MVK) v Prešove Jozef Smetana, prvý podnet sa týkal zaparkovaného vozidla s reklamným polepom jedného z kandidátov na primátora pred základnou školou v meste.

Polep na aute

„Tento podnet, podľa informácie podávateľov, bol odstúpený priamo nimi na štátnu volebnú komisiu. Čiže v tomto prípade mestská volebná komisia neprijímala žiadne uznesenie,“ povedal Smetana.

Následne sa MVK zaoberala ďalšími dvoma podnetmi.

„Jeden bol doručený v písomnej podobe, druhý v e-mailovej podobe. V tomto prípade MVK prijala uznesenie, ktorým berie na vedomie obidva podnety. Sú de facto totožné a odstupuje ich na prešetrenie štátnej volebnej komisii, ktorá je príslušným orgánom v danej veci,“ priblížil Smetana.

Podnet sa týkal rovnako vozidla s reklamným polepom kandidáta na primátora a jedného z kandidátov na poslanca zaparkovaného pred volebnou miestnosťou.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM