Ľubomír Hudačko Správy

Popradský folklórny súbor významne zaujal vo svete: V Brazílii získal palmu víťazstva

Jediný zástupca Európy na 19. ročníku medzinárodného folklórneho festivalu sa vôbec nestratil, dokonca si odniesol ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku Popradský folklórny súbor významne zaujal vo svete: V Brazílii získal palmu víťazstva
Zdroj: Fabiane Marchesini

Popradský Folklórny súbor Vagonár sa zúčastnil Majstrovstiev sveta organizácie FIDAF v meste Nova Prata v Brazílii. Mesto Poprad o tom informuje na sociálnej sieti.

V konkurencii súborov z Bolívie, Paraguaja, Chile či Botsvany sa vôbec nestratil, ba práve naopak. Jediný zástupca Európy na 19. ročníku tohto medzinárodného folklórneho festivalu získal palmu víťazstva.

Hrdý primátor

„To, že v Južnej Amerike, na takomto významnom medzinárodnom fóre zviditeľnil mesto Poprad, ma veľmi teší. Som na členov súboru naozaj hrdý, ďakujem im za skvelú reprezentáciu nášho mesta a želám príjemný zvyšok pobytu v Brazílii a následne šťastnú cestu domov," povedal primátor Anton Danko.

Súbor Vagonár sa momentálne nachádza v ďalšom brazílskom meste Paso Fundo, kde bude účinkovať na inom, už menšom festivale. Domov do Popradu by mala výprava našich úspešných folklórnych vyslancov pricestovať v nedeľu 17. septembra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM