Aktualizované Krimi

Poplach v Prešove: Na Jilemnického v noci vypukol požiar spaľovne akumulátorov

Požiar likvidujú za pomoci piatich kusov cisterny a jedného výškového zariadenia.

Ilustračný obrázok k článku Poplach v Prešove: Na Jilemnického v noci vypukol požiar spaľovne akumulátorov
Zdroj: Dnes24.sk

V spaľovni akumulátorov na Jilemnického ulici v Prešove v noci na nedeľu vznikol požiar, ten sa už podarilo hasičom lokalizovať.

Z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru informovali, že na mieste ešte stále zasahuje 16 profesionálov zo Sabinova, Raslavíc a Prešova, ktorí sa snažia oheň kompletne uhasiť.

Po tretej ráno

Požiar likvidovali za pomoci piatich kusov cisterny a jedného výškového zariadenia.

„Požiar bol nahlásený krátko po 3. hodine a oheň zachvátil samotnú budovu spaľovne. Práve tá sa hasí za pomoci výškovej techniky. Požiar sa podarilo lokalizovať krátko po 5. hodine, je pod kontrolou a ďalej sa nešíri,“ informovali hasiči.

AKTUALIZÁCIA:

Požiar spaľovne akumulátorov na Jilemnického ulici v Prešove, ku ktorému došlo v noci na nedeľu, spôsobil škodu vo výške približne 200-tisíc eur.

Pre Tasr to potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove s tým, že oheň sa podarilo úplne zlikvidovať len pred niekoľkými hodinami.

Na mieste horela aj samotná budova firmy Fecupral.

Hasiči preto museli použiť výškovú techniku. Dohromady tam zasahovalo 16 príslušníkov zo Sabinova, Prešova a Raslavíc, ktorí s ohňom bojovali približne 11 hodín. Príčiny a okolnosti vzniku požiaru sú v štádiu vyšetrovania. Na mieste sa podľa hasičov nikto nezranil.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM