Ľubomír Hudačko Rôzne

Pomohli onkologickým deťom: Policajti hromadne darovali krv, prišli ich desiatky!

Počas celého júna prebiehala na východe republiky kvapka krvi pre onkologicky choré deti. V jej posledný deň prišlo k odberu niekoľko desiatok príslušníkov polície z celého Prešovského kraja. Policajti hromadne darovali krv vo Vysokých Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Pomohli onkologickým deťom: Policajti hromadne darovali krv, prišli ich desiatky!
Foto: Eva Viestová / Zdroj: TASR

Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Dušan Sabol upozornil, že dnes začali letné prázdniny a turistická sezóna, a práve po skúsenostiach z minulého roka sa policajti rozhodli takouto formou zmierniť tragické následky.

Každý darca je vzácny

„Policajti tento hromadný odber krvi sami iniciovali, čím napĺňajú svoje heslo, že chcú pomáhať. Prišlo ich naozaj veľa a nás to veľmi teší. Nahlásených máme okolo 150 darcov, z nich možno niektorí budú mať kontraindikácie pre odber krvi, ale to je zdravá generácia ľudí, ktorá sem dnes prišla, takže predpokladám, že okolo 130 odberov urobíme,“ uviedol vedúci Národnej transfúznej služby v Poprade Pavel Repovský.

Každý darca je podľa Repovského dobrý a vzácny, policajti a vojaci sú však najlepšie objekty na darovanie. „Sú zdraví a s odberom nemajú žiaden problém. Sú vďační a chcú darovať krv, boli by schopní aj dvakrát za deň za mnou prísť,“ konštatoval s úsmevom Repovský.

Policajti chcú ľuďom ukázať, že sú tu pre nich

„Chceme občanom ukázať, že sme tu pre nich. Sú tu policajti z viacerých okresných riaditeľstiev, celú akciu zabezpečujeme s Úradom inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, s ktorým sme to už predtým robili dvakrát. Určite v tejto tradícii chceme pokračovať a podporovať túto myšlienku,“ priblížil Sabol. Aj on sám sa rozhodol darovať krv, urobil tak už aj minulý rok. S krvou problém nemá a samotný odber mu zle nerobí.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM