Ľubomír Hudačko Rôzne

Pomohli dobrej veci: V Prešove Valentínska kvapka krvi oslovila študentov aj pedagógov univerzity

Spolu 68 darcov krvi - v rámci Valentínskej kvapky krvi - sa zúčastnilo jej odberu na pôde Prešovskej univerzity. Celoslovenská kampaň bola zameraná na oslovovanie darcov hlavne z radov mladých ľudí, no oslovuje aj pravidelných darcov.

Ilustračný obrázok k článku Pomohli dobrej veci: V Prešove Valentínska kvapka krvi oslovila študentov aj pedagógov univerzity
Foto: Eva Viestová / Zdroj: TASR

„Najcennejšiu tekutinu prišli darovať nielen študenti, ale aj zamestnanci PU. Počet darcov z radov zamestnancov narastá a podujatia týkajúce sa mobilných odberov krvi sa stávajú akousi súčasťou pravidelných aktivít PU,“ uviedla Kamila Urmaničová z PU.

Pod názvom Valentínska kvapka krvi, s podtitulom Pre niekoho si ten pravý…, sa konali odbery krvi po celej SR. Od 10. februára sa na celom Slovensku začala kampaň na podporu darcovstva životodarnej tekutiny Valentínska kvapka krvi. Kampaň Slovenského Červeného kríža potrvala do 14. marca.

„Je tu rovnomerné, stabilné prostredie, vhodné pre výjazdový odber,“ ocenil spoluprácu s PU lekár Národnej transfúznej spoločnosti Mikuláš Hudák. Dodal, že na odber v rámci Valentínskej kvapky krvi prišli študenti z rôznych fakúlt a odborov. Ich zdravotný stav je veľmi dobrý, teda mohli darovať krv až na výnimky, ktorí ju nemôžu darovať z objektívnych príčin. „Účasť na tomto odbere bola veľmi potešujúca,“ doplnil.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM