Správy

Pomoc pre ukrajinských utečencov: Župa poskytuje bezplatnú prepravu autobusovými spojmi

Kraj bude monitorovať počty cestujúcich v autobusových spojoch na trasách z hraničných priechodov do vnútrozemia Slovenska, aby zabezpečil posilnenie.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc pre ukrajinských utečencov: Župa poskytuje bezplatnú prepravu autobusovými spojmi
Zdroj: TASR/AP

Prešovský samosprávny kraj (PSK) od soboty až do odvolania zabezpečí bezplatnú prepravu ukrajinských občanov smerujúcich na Slovensko.

Týka sa to všetkých spojov zmluvných dopravcov kraja – SAD Humenné, SAD Prešov, BUS Karpaty a SAD Poprad, pričom jedinou podmienkou je preukázanie sa ukrajinským štátnym občianstvom. Informoval o tom Úrad PSK.

Možno bude obmedzenie

Kraj bude na dennej báze monitorovať počty cestujúcich v autobusových spojoch na trasách z hraničných priechodov do vnútrozemia Slovenska, aby v prípade potreby okamžite zabezpečil ich adekvátne posilnenie.

Nie je tak vylúčené, že z dôvodu posilnenia spojení pre potreby vojnových utečencov dôjde k obmedzeniu niektorých pravidelných spojov pre cestujúcu verejnosť.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Gesto solidarity

„Ochrana ľudských životov je pre nás prvoradou prioritou. Týmto gestom solidarity sa pridávame k výzve ministra dopravy týkajúcej sa okamžitého zabezpečenia bezplatnej prepravy vojnových migrantov. Mimoriadna situácia si vyžaduje mimoriadne opatrenia, preto verím, že to s pochopením prijmú aj naši pravidelní cestujúci, ktorých sa krízové opatrenia v prímestskej autobusovej doprave môžu negatívne dotknúť,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský.

V rámci krízových opatrení vo verejnej doprave bude zabezpečená úzka koordinácia medzi Prešovským a Košickým samosprávnym krajom vrátane komunikácie so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM