Ľubomír Hudačko Správy

Pomoc pre stovky Prešovčanov: Vyzdvihli si potravinové a hygienické balíčky

V Prešove sa vydalo 547 potravinových balíčkov, ktoré pomohli 309 obyvateľom. Opäť sa tak tým, ktorí to naozaj potrebujú, podala pomocná ruka.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc pre stovky Prešovčanov: Vyzdvihli si potravinové a hygienické balíčky
Zdroj: TASR

Balíčky pomoci opäť pomohli. Stovky Prešovčanov si v uplynulých dňoch vyzdvihli potravinové a hygienické balíčky. V Prešove sa vydalo 547 potravinových balíčkov, ktoré pomohli 309 Prešovčanom. Balíček obsahoval viac druhov cestovín, ryžu, sušené strukoviny, olej, múku, cukor, mäsové konzervy, sušené mlieko, instantné polievky či paštéty.

Výdaj bez problémov

Navyše, tento výdaj pomoci zahŕňal aj hygienické potreby v podobe základných hygienických potrieb, a to zubnej kefky, pasty, mydla a šampónu. Konkrétne 223 balíčkov sa vydalo 178 ľuďom v núdzi. „Výdaj prebehol plynule, bez akýchkoľvek problémov,“ opísal atmosféru František Kováčik, odborný pracovník odboru sociálnych služieb MsÚ v Prešove.

Dodal, že výdaj potravinovej pomoci sa uskutočnil na troch výdajných miestach v meste Prešov tak, aby obyvatelia jednotlivých častí mesta mali výdajné miesto čo najbližšie k svojmu bydlisku. „Prijímatelia potravinovej pomoci boli informovaní listom o presnom mieste a čase výdaja balíčkov,“ doplnil.

Plán pokračovať

Pomoc bola určená pre rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktoré poberajú pomoc v hmotnej núdzi, pre starobných dôchodcov v hmotnej núdzi, ktorí nemajú príjem zo zárobkovej činnosti, pre príjemcov v hmotnej núdzi, ktorí sú invalidní a nezarábajú, ako aj pre ťažko zdravotne postihnutých v hmotnej núdzi. „Potravinová a hygienická forma pomoci pre sociálne slabších obyvateľov sa uskutočnila v rámci Operačného programu potravinovej a základnej materiálnej pomoci 2014 – 2020,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová. Ako dodala, v roku 2017 je v pláne pokračovať s výdajom potravinovej a hygienickej pomoci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM