HD Krimi

Polícia sa v Prešove zapotila: Vodiči si nedajú povedať a jazdia s alkoholom v krvi

Na cestách sa denne vyskytne množstvo prípadov vodičov, ktorí jazdia pod vplyvom alkoholu. Dva prípady odhalila polícia v Prešove, ďalší v jeho okolí.

Ilustračný obrázok k článku Polícia sa v Prešove zapotila: Vodiči si nedajú povedať a jazdia s alkoholom v krvi
Zdroj: TASR

V prvom prípade Beáta (55) z Prešova viedla motorové vozidlo po Mukačevskej ulici.

Na Mukačevskej aj Bardejovskej

„Z dôvodu nevenovania sa dostatočne vedeniu vozidla a nesledovania situácie v cestnej premávke narazila do odstaveného vozidla a na mieste dopravnej nehody s vozidlom nezotrvala. Policajtmi bola v krátkom čase vypátraná a bola podrobená dychovej skúške. Jej výsledok dosiahol hodnotu 2,8 promile,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

V druhom prípade Iveta (47) z Prešova ako vodička vozidla bola policajnou hliadkou zastavená na Bardejovskej ulici v Prešove.

„Dôvodom bol fakt, že počas odbočovania nedala znamenie o zmene smeru jazdy. Dychová skúška u Ivety dosiahla hodnotu 1,79 promile a pri opakovanej 1,83 promile,“ pokračovala Ligdayová.

Narazil do stĺpa

A ďalším vodičom pod vplyvom alkoholu bol muž (54) z obce Tuhrina. „S vozidlom jazdil v smere od obce Žehňa na rodnú obec, kde na priamom úseku cesty zišiel z cesty a narazil do telekomunikačného stĺpa,“ doplnila hovorkyňa.

Výsledok dychovej skúšky dosiahol podľa jej slov 3,08 promile a opakovaná skúška bola s výsledkom až 3,25 promile.

Všetky spomínané osoby boli obmedzené na osobnej slobode, boli zadržané a boli umiestené do cely policajného zaistenia. „Po vykonaní potrebných procesných úkonov im bolo povereným príslušníkom dopravného inšpektorátu vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ zakončila na záver Ligdayová.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM