Milan Jusko Krimi

Polícia bude počas sviatkov k opitým vodičom nekompromisná

Polícia počas veľkonočných sviatkov posilní dopravné a poriadkové hliadky na celom Slovensku.

V teréne bude viac aj železničných policajtov a policajtov hraničnej a cudzineckej polície, informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

S veľkonočnými sviatkami a prázdninami na školách je každoročne spojená zvýšená intenzita premávky na cestách.

Policajti preto budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na nehodových miestach a úsekoch. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch.

„Pozornosť budeme venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, ako aj ich správaniu voči chodcom, cyklistom a motocyklistom,“ upozornila Baloghová. Polícia sa zameria hlavne na prevenciu, zistené priestupky bude riešiť podľa závažnosti.

Policajti budú nekompromisní k vodičom, ktorí pred jazdou budú piť alkohol. Ako zdôraznila Baloghová, alkohol v žiadnom prípade nepatrí na cesty, pretože jeho následkom môže vodič spôsobiť nehodu aj tam, kde by tak za iných podmienok neurobil.

Alkohol je ešte stále častým spoločníkom vodičov, treba si však uvedomiť, že jazda v opitosti nad jedno promile je už niekoľko mesiacov trestným činom, za ktorý hrozí až ročné väzenie. Najmä od soboty 7. apríla policajti zaostria pozornosť na dodržiavanie najvyšších dovolených rýchlostí a dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok.

Od začiatku tohto roka do 1. apríla eviduje polícia na území Slovenska 59 vyhasnutých životov na cestách v dôsledku dopravných nehôd, čo je o osem menej ako v minulom roku. Na následky dopravných nehôd doposiaľ doplatilo životom 35 vodičov a spolujazdcov, štyria motocyklisti, 16 chodcov a štyria cyklisti. Celkovo došlo na slovenských cestách k 3 078 dopravným nehodám, o 504 menej ako v rovnakom období minulý rok.

webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM