Ľubomír Hudačko Krimi

Policajti v akcii: Zadržali mladého Prešovčana, Michala (31) obvinili z drogovej trestnej činnosti!

Muži zákona v akcii. Policajti zadržali trojicu mladých ľudí, medzi nimi i Michala (31) z Prešova. Ten bol umiestnený do cely policajného zaistenia a čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti.

Ilustračný obrázok k článku Policajti v akcii: Zadržali mladého Prešovčana, Michala (31) obvinili z drogovej trestnej činnosti!
Zdroj: TASR

Uznesením vyšetrovateľa Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov bolo začaté trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Doposiaľ bolo podľa polície preukázané, že od presne nezisteného dňa až doposiaľ z Prešova, z Košíc a iných miest ako aj z Českej republiky a Poľskej republiky si zatiaľ neznámy páchateľ pravidelne zadovažoval rôzne množstvo bielej kryštalickej látky s obsahom metamfetamínu (pervitín).

„Tú prechovával a používal pre vlastnú potrebu a časť aj predával iným osobám. Na základe týchto skutočností boli v zmysle trestného poriadku vyšetrovateľom zadržané ako podozrivé tri osoby a to Pavol (28) a Barbora (25) zo Spišskej Novej Vsi a Michal (31) z Prešova. Zadržanie osôb bolo vykonané so súhlasom prokurátora. S menovanými boli vykonané procesné úkony,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Ako ďalej dodala hovorkyňa, Barbora bola neskôr zo zadržania prepustená na slobodu. Michal a Pavol boli umiestnení v cele policajného zaistenia a boli obvinení z drogovej trestnej činnosti. „Michalovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov a Pavlovi až na päť rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného Prešovčana do väzby,“ dodala Migaľová.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM