Ľubomír Hudačko Rôzne

Pohyb v centre Prešova môžete sledovať online: Oko kamery sleduje Hlavnú ulicu

Ak sa chcete pozrieť, čo sa práve deje v časti Hlavnej ulice v Prešove, dá sa to aj online. Život centra mesta totiž sleduje oko kamery.

Ilustračný obrázok k článku Pohyb v centre Prešova môžete sledovať online: Oko kamery sleduje Hlavnú ulicu
Zdroj: Dnes24.sk

Kameru umiestnenú na prešovskej radnici spravuje mesto Prešov v spolupráci s Mestskou políciou. Slúži najmä pri organizovaní akcií na Hlavnej ulici.

Prečítajte si tiež: Prešov zasiahol nový ošiaľ: Čo to ľudia robia v meste s mobilmi? FOTO

Prípady sú podobné

„Ide o akcie ako Dni mesta Prešov, Vianočné trhy, Silvestrovské oslavy a podobne, keď sú v centre inštalované predajné stánky a stánky na občerstvenie. Kamera slúži aj pri zabezpečovaní verejného poriadku v centre a už dopomohla Mestskej polícii pri odhaľovaní priestupkov aj trestných činov,“ uviedla hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová. V centre mesta sa objavujú podobné prípady, ktoré musia riešiť, ako je to aj na sídliskách či v iných častiach mesta.

Prečítajte si tiež: Prešovská radnica v netradičnej podobe: Vstup na úrad bije do očí, FOTO

Reálne dianie

„Skôr ide o výtržnosti, situácia je porovnateľná ako inde v Prešove. Centrum mesta je však špecifické z tohto dôvodu, že na Hlavnej sú prevádzky a preto je tu hľadisko dodržiavania čistoty v meste. Kamera zobrazuje reálne dianie v danom čase,“ zakončila hovorkyňa. A reálne dianie to zobrazuje napriek tomu, že čas uvedený pri sledovaní kamery je iný. Nenechajte sa preto pomýliť. A aké počasie je práve na Hlavnej ulici, alebo čo sa v priestore pri Konkatedrále sv. Mikuláša práve deje môžete sledovať okom kamery aj vy po kliknutí na tento vyznačený link.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM