Ľubomír Hudačko Rôzne

Pohľadnice na Veľkú noc: Nakreslili ich aj deti z prešovského domova, môžete ich poslať cez smartfón

Nadácia Intenda sa obrátila na detské domovy s ponukou, na to, aby ich deti vytvorili pohľadnicu s veľkonočným motívom. Zapojili sa do tejto výzvy aj deti z Detského domova v Prešove. Cez aplikáciu v smartfóne dokonca môžete pohľadnicu poslať známym.

Ilustračný obrázok k článku Pohľadnice na Veľkú noc: Nakreslili ich aj deti z prešovského domova, môžete ich poslať cez smartfón
Zdroj: Dnes24.sk

Na začiatku apríla bolo nadácii adresovaných 59 výtvarných námetov na pohľadnice s veľkonočnou tematikou. Deti pri zasielaní pohľadníc mali jasnú predstavu o tom, na čo by chceli využiť peniaze z posielania práve ich pohľadníc.

„Ide napríklad o zorganizovanie letného tábora, organizovanie výletov, nákup materiálu na arteterapeutické stretnutia, návštevu Bojnického zámku, či kúpu športových, alebo kreatívnych potrieb,“ uviedol Michal Kaliňák, predseda správnej rady nadácie.

„Nadácia Intenda sa teší tomu, že naša ponuka bola prijatá takmer šesťdesiatimi mladými ľuďmi z rôznych kútov Slovenska. Nakoľko aplikácia na posielanie týchto pohľadníc je určená pre používateľov smartfónov a iPhone, Nadácia zverejní dourčené výtvarné diela i na svojom webe a umelcov z detských domovov budú môcť podporiť i používatelia iných mobilných telefónov,“ dodal na záver Michal Kaliňák.

Spolu s tvorcami obľúbenej aplikácie na zasielanie fotografií a pohľadníc FotApp pripravila pre zariadenia vykonávajúce opatrenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately možnosť zaregistrovať výtvarné diela vytvorené nadanými deťmi a mladými ľuďmi v ich starostlivosti do špeciálnej databázy motívov na pohľadnice, ktorá bude sprístupnená v prostredí tejto aplikácie. Individuálni darcovia z radov širokej verejnosti využívajúcej verziu pre smartfóny alebo webové rozhranie služby FotApp venujú zvolením motívu z tejto databázy na pohľadnicu, ktorú odošlú prostredníctvom aplikácie.

foto: archív NI/Maják nádeje, Eliška (14)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM