Milan Jusko Kultúra

Podvodný svet odhalený

Na 2. ročníku výstavy s názvom PRESSOV PAPARAZZI sa stretlo viac novinárov, ako očakávali sami organizátori. Nechýbali hostia z Košíc i z Ukrajiny.

Výstavu zorganizovala Regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov v Prešove (RO SSN). Jej predseda Michal Frank uviedol, že podujatie má ambíciu nadviazať na úspešný prvý ročník, ktorý sa konal v Koral klube. Jeho iniciátorom bol Aladár Korbačka, známy organizátor prešovského kultúrneho života, ktorý zomrel v máji v roku 2010.

//„Vystavujú tu takmer dve desiatky fotografov na čele s Viktorom Zamborským, ktorý má špeciálnu kolekciu Podvodný svet. Inak sú tu fotografie z rôznych oblastí, amatérske, profesionálne, spravodajské aj zo života novinárov. Nie je to tématicky obmedzené.“ //priblížil výstavu Frank.

Spresnil, že výstava bude v priestoroch cukrárne Victoria na Hlavnej ulici v Prešove inštalovaná do konca mája.

„V roku 2003 pri potápaní v Egypte som narazil na 50 barakúd, ktoré stáli oproti sebe, ako vo vojenskom ťažení. Vtedy som si pomyslel, že by bolo dobré mať pri sebe fotoaparát.“ vysvetlil profesionálny fotoreportér a jubilant Viktor Zamborský (55)

Frank doplnil, že okrem hlavnej výstavy bude v rovnakom čase na pôvodnom mieste v Koral klube na Levočskej ulici bonusová výstava PRESSOV PAPARAZZI II – retro. Nachádzajú sa tam aj fotografie, ktoré boli vystavené pred dvoma rokmi pri príležitosti zhromaždenia RO SSN v prešovskom Parku kultúry a oddychu.

Fotografie na výstavu dodali:

Viktor Zamborský Peter Zakuťanský Miroslav Vacula Janka Štefková Milan Országh Peter Novotný Kvetka Mudríková Ján Miroľa Ján Leško Jana Krajkovičová Ľuboš Kašický Ján Jacoš Jakub Halčák Milan Grejták Petra Gajdošová Michal Frank Ján Fenčák Ladislav Cuper

presov24 text, foto, video: Milan Jusko

Podvodný svet odhalený
1
Galéria
Papparazzi
30
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM