Ľubomír Hudačko Rôzne

Podrobný PREHĽAD zmien a zákazov v Prešove: Ako sa majú vodiči orientovať na cestách? FOTO

Masarykova ulica v úseku od križovatky so Škultétyho a Kuzmányho ulicou po križovatku na Námestí legionárov je vyhradená primárne pre vozidlá MHD, PAD a IZS.

Ilustračný obrázok k článku Podrobný PREHĽAD zmien a zákazov v Prešove: Ako sa majú vodiči orientovať na cestách? FOTO
13
Galéria
Zdroj: Emil Molitoris

Na viacerých prešovských križovatkách došlo k zmene usporiadania jazdných pruhov, či k zákazom odbočení. Stalo sa tak už v sobotu ráno, no až pondelok je prvým pracovným dňom od tejto zmeny a teda aj skúška pre vodičov.

„Na Masarykovej ulici od zastávky Železničná stanica až po križovatku so Škultétyho ulicou a na Hollého ulici v smere na Grešovu ulici sú vytvorené vyhradené jazdné bus pruhy pre MHD a PAD,“ pripomína Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) na sociálnej sieti.

Vyhradené pruhy

Masarykova ulica v úseku od križovatky so Škultétyho a Kuzmányho ulicou po križovatku na Námestí legionárov (DJZ & Novum) je vyhradená primárne pre vozidlá MHD, PAD a IZS.

„Vzhľadom na to, že prvé dva dni výluky ukázali, že disciplína mnohých vodičov je od ukážkovej vzdialená na míle, aj touto cestou chceme požiadať všetkých vodičov automobilov, ktorí týmito miestami denne prechádzajú, aby si poriadne všímali zmeny dopravného značenia a aby ich aj rešpektovali,“ upozorňuje ďalej DPMP.

K dispozícii je teda niekoľko alternatívnych trás v rámci mesta, preto je potrebný vzájomný rešpekt bez zbytočného zahlcovania Masarykovej ulice a vyhradených jazdných pruhov, ktoré majú počas najbližších mesiacov slúžiť verejnej doprave a záchranným zložkám.

O tom, ako to na mieste vyzerá sa dočítate v priloženej fotogalérii s popisom jednotlivých zmien a zákazov.

Zmeny a zákazy v prešovskej doprave, ktoré je potrebné dôsledne dodržiavať
13
Galéria
Zdroj: Emil Molitoris
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM