Rôzne

Podarená paródia na východniarsku hymnu: Spoveď autorov, ktorí stoja za skvelým VIDEOM

Nová stredoslovenská verzia východniarskeho hitu Vypic a žic zaujala. Za paródiou na chytľavú pesničku je dvojica, ktorá si hovorí SDM Parody House. Prečítajte si, čo všetko prezradili v rozhovore o svojej verzii a natáčaní videoklipu.

Ilustračný obrázok k článku Podarená paródia na východniarsku hymnu: Spoveď autorov, ktorí stoja za skvelým VIDEOM
Zdroj: Dnes24.sk

Projekt Mafia Corner len nedávno pustil do sveta skladbu šitú pre východniarov. Song Vypic a žic sa okamžite stal hitom naprieč celým Slovenskom. V týchto dňoch uzrela svetlo sveta dokonca jeho paródia s názvom Robiť a žiť, ktorá prišla zo stredného Slovenska.

Presnejšie od projektu SDM Parody House. Ten tvoria dvaja ľudia – hudobný producent Styl (vlastným menom Marek Džubek) a spevák Matej Stachera. 20-roční mladíci z Oravy, študujúci na vysokej škole, sa spoznali ešte na strednej, kde spolu hrali v školskej kapele. Odvtedy spolu trávia veľa času v nahrávacom štúdiu, kde pracujú na rôznych projektoch.

Ako ste sa dostali k myšlienke paródie na východniarsky hit?

K myšlienke nového klipu sme sa dostali po oslovení Mafiou Corner, ktorý sa postaral o východniarsku verziu. Tá nás inšpirovala spraviť obdobnú pesničku aj o strednom Slovensku, nakoľko sme Stredoslováci a rovnako ako východ, aj náš región má svoju originalitu. Vyznačuje sa rýdzou a mäkkou slovenčinou, ktorú sme v klipe použili.

Nemali ste teda problém s autorskými právami…

Celý náš projekt SDM Parody House je budovaný za podpory Mafie Corner, čiže s autorskými právami sme nemali žiadne problémy. Práve naopak, našu verziu sme celý čas s Mafiou Corner konzultovali.

Kto všetko sa podieľal na klipe a ako dlho trvala jeho príprava?

Na natáčaní klipu sa podieľalo asi 20 ľudí. V klipe účinkovala novovzniknutá folklórna skupina, ktorá nesie názov Aby nám smutno nebolo… V klipe si zahral aj jediný sponzor tohto klipu DJ Majkl (Marián Vrabček), ktorému patrí veľké poďakovanie, pretože bez jeho podpory by sme sa nielenže nepustili do natáčania tohto klipu, ale svetlo sveta by neuzrel ani náš premiérový videoklip.

Zažili ste počas nakrúcania nejaké vtipné či kuriózne momenty?

Ako to už pri natáčaní klipov býva zvykom, bez vtipných a zaujímavých momentov by sa to zaobísť nemohlo. Okrem účinkujúcich sa poriadne zabavili aj obyvatelia dediny Chlebnice, v ktorej sme klip natáčali. Už natáčanie úvodného obrazu klipu bolo veľmi úsmevne, keďže sme do malej 5-miestnej Fabie natlačili šesť dievčat a troch chlapcov. Navyše, z okna auta ešte trčali motyky a hrable. Takýmto spôsobom sme prešli asi dva kilometre, kým sme z dediny nezašli na pole.

Ako dlho sa už venujete tvorbe paródií a koľko ich máte na konte?

Celkovo hudobnej tvorbe sa venujeme už približne dva roky. Nie sme zameraní len výlučne na paródie, ale máme i vlastný kanál Love Records, kde môžu poslucháči nájsť rôzne pesničky. Za sebou už máme aj nejaké vystúpenia. Čo sa týka počtu paródií, táto bola už asi piata v poradí.

Plánujete nejaký podobný projekt v blízkej dobe?

Pri paródiách nikdy nič neplánujeme dopredu. Všetkým doterajším paródiám predchádzal spontánny nápad, pri ktorom sme narazili na hit, ktorý sa oplatilo parodovať.

Ale čo sa týka našich cieľov do budúcna, určite chceme zamieriť do klubov. Stylo je progresívny a talentovaný producent ale taktiež aj kvalitný DJ v oblasti tanečnej a klubovej hudby, ktorý sa ešte len začne ukazovať po slovenských kluboch. Taktiež Matej Stachera je vynikajúci spevák a textár, no tiež vie excelentne komunikovať s davom ľudí, čo sme už neraz vyskúšali na akciách a práve preto sa aj ako DJská dvojica veľmi dobre dopĺňame. Sme mladí, takže sa neustále učíme a skúšame, čo by mohlo na slovenskom trhu preraziť a zabodovať medzi ľuďmi.

A ako hovorí Mafia Corner: “Basy musia bavic, a mokre pazuchy musia byť”, presne toto chceme ľuďom na našich vystúpeniach v budúcnosti priniesť, lebo to chceme robiť pre ľudí, aby sa nám všetkým na tomto svete dobre žilo.

Čítajte tiež:

Východniarsky hit Vypic a žic sa dočkal podarenej paródie: Toto jednoducho musíte vidieť!

Autor hitu Vipic a žic: Nechcem nikoho uraziť, je to song o východniaroch pre východniarov!

Producent Mike o hite Vypic a žic EXKLUZÍVNE: Tvrdý odkaz pre hejterov, východniarčina je teraz COOL!

foto: SDM Parody House

Vypic a žic vs. Robiť a žiť
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM