Správy

Pocta rovno od premiéra: Heger pochválil študentov, ktorí na východe podporujú očkovanie

Očkovanie je jedinou cestou von z pandémie a veľmi dobre si to, narozdiel od mnohých starších nezaočkovaných, uvedomujú mladí študenti na Šariši.

Ilustračný obrázok k článku Pocta rovno od premiéra: Heger pochválil študentov, ktorí na východe podporujú očkovanie
Zdroj: Dnes24.sk

Mestský mládežnícky parlament z Bardejova sa nedávno z vlastnej iniciatívy podujal k podpore očkovania, čo si vyslúžilo pozornosť aj u predsedu vlády SR.

„Vytlačili letáky, využili sociálne siete, iniciatívne komunikovali so starostami. Za pár dní zorganizovali lokálnu očkovaciu kampaň a za dva dni sa im podarilo zaočkovať takmer 400 ľudí. Keď som sa dozvedel z médií túto správu, bol som z nej úprimne potešený,“ vyzdvihol iniciatívu premiér Eduard Heger na sociálnej sieti.

Namiesto kritizovania

S týmito šikovnými mladými ľuďmi mal videohovor a poďakoval som im za snahu a odhodlanie, pretože urobili niečo obdivuhodné. „Taktiež som si vypočul ich príbehy a skúsenosti, ktoré ich počas príprav a organizácie lokálnej očkovacej kampane sprevádzali. Mladí Bardejovčania sú inšpiráciou. Svojou aktivitou nielen prispeli k spoločnému boju proti pandémii, ale stali sa pozitívnym príkladom pre iných. V dobe náročnej pre nás všetkých sa namiesto kritizovania rozhodli konať,“ poznamenal k téme ďalšie podrobnosti.

Príbeh mladých Bardejovčanov podľa jeho slov ukazuje, že niekedy to najviac, čo na začiatku potrebujeme, je ochota a odhodlanie.

Hl. foto: archívne

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM