Ľubomír Hudačko Kultúra

Pocta pre Prešovčana Ivana Táslera: Známy hudobník získal cenu za najhranejšie hity!

Prešov je známy liahňou úspešných muzikantov, ďalšia cena pre jedného z nich to potvrdila. Skladateľ Ivan Tásler sa dočkal pocty od SOZA, keď získal významné ocenenie. Najhranejšie hudobné diela má na svedomí práve on!

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre Prešovčana Ivana Táslera: Známy hudobník získal cenu za najhranejšie hity!
Foto: Jaroslav Dodok

Galavečer plný skvelej hudby a prestížnych cien. Tak to vyzeralo na odovzávaní Cien SOZA za rok 2013. Bronzovú plastiku s názvom Eurydika si odniesli Ivan Tásler a napríklad aj skupina Peter Bič Project, ktorej lídrom jej bývalý gitarista prešovskej kapely IMT Smile Peter Bič.

SOZA už po sedemnástykrát ocenila slovenských hudobných autorov, moderátorom večera bol Prešovčan Peter Lipa. Celkovo deviati ocenení si postupne odniesli bronzovú plastiku s názvom Eurydika, ktorej autorkou je sochárka Jana Brisudová.

„Ďakujem SOZA, budem z toho ocenenia čerpať inšpiráciu pre ďalšiu tvorbu," stručne uviedol prostredníctvom videopozdravu Ivan Tásler, ktorý získal cenu SOZA pre skladateľa najhranejších hudobných diel. Bodoval aj jeho bývalý kolega z kapely Peter Bič a to v kategórii najhranejšia skladba s hitom Thinking About You.

„Mám z toho veľmi dobré pocity. Najväčší úspech je pre kapelu to, že tú pesničku chcú ľudia počúvať, rádia hrať. Som hrdý na to, že SOZA zorganizovala toto ocenenie, pretože je to štatistická cena a je to oficiálne. Ďakujeme všetkým ľuďom, ktorí za nami stále stoja, našim rodinám, fanúšikom, ľuďom z rádií, z médií. Táto cena je tak trochu aj vaša. Budeme sa snažiť aj naďalej," neskrýval radosť frontman skupiny Peter Bič, ktorý v minulosti pôsobil v Prešovskej kapele IMT Smile.

Informácie redakcii sprostredkovala Nora Krchňáková, foto ceny vo fotogalérii: René Miko

IMT Smile - Po kvapkách
1
Galéria
Ivan Tásler si odniesol poctu za svoju tvorbu: Významná cena od SOZA!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM