Michala Halásová Správy

Počasie už komplikuje dopravu: Pozrite si čerstvé informácie z ciest

Ak ste na cestách, dávajte si pozor. Súčasné poveternostné podmienky komplikujú dopravu. Prinášame vám aktuálnu situáciu na cestách Prešovského kraja.

Ilustračný obrázok k článku Počasie už komplikuje dopravu: Pozrite si čerstvé informácie z ciest
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Na území Prešovského samosprávneho kraja sú po nočnom snežení všetky cesty zjazdné. Motoristi by však mali zvýšiť opatrnosť pri prejazde viacerých úsekov, na ktorých sa vytvorila poľadovica. Silné sneženie evidujú cestári v okresoch Bardejov, Snina, Medzilaborce, Svidník a Vranov nad Topľou, slabo sneží v Prešovskom a Popradskom okrese. Aktuálne teploty v kraji sa pohybujú v rozmedzí – 6 až 1 stupeň Celzia (Levoča).

Cesty prvej triedy sú momentálne väčšinou mokré. Vrstva kašovitého snehu do jedného až dvoch centimetrov pokrýva úseky Hutka, Humenné – Snina, Pusté Pole, Branisko a Mníšek nad Popradom. Na horských priechodoch Vernár, Podspády a Branisko, ako aj na trase Ubľa, sa nachádza snehová vrstva do dvoch centimetrov.

Úseky druhej kategórie ciest sú prevažne mokré. Vrstvu čerstvého, ako aj kašovitého snehu do dvoch centimetrov evidujú v okolí Vysokých Tatier aj na trasách Magura, Červený Kláštor, Bardejov – Raslavice, Čabalovce, Starina, Palota, Cemjata a I Herľany.

Cesty tretej triedy pokrýva vrstva čerstvého a utlačeného snehu od jedného do troch centimetrov.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove upozorňuje vodičov, aby vzhľadom na aktuálne poveternostné podmienky zvýšili opatrnosť pri prejazde úsekov ciest v okrese Bardejov, na ktorých sa vytvára poľadovica. Došlo tam už k viacerým dopravným nehodám.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM