Monika Földešiová Rôzne

Počasie od rána komplikuje dopravu na cestách v kraji

Snehové prehánky a nárazový vietor dnes od rána komplikujú dopravu na cestách v Prešovskom kraji. Nepriaznivé poveternostné podmienky a neprispôsobenie jazdy niektorými vodičmi, to všetko sa podpísalo aj pod niekoľko dopravných nehôd.

Ilustračný obrázok k článku Počasie od rána komplikuje dopravu na cestách v kraji

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Pavol Klabník uviedol, že hasiči dnes do 14. h zasahovali pri viacerých dopravných nehodách.
Pre dopravnú nehodu, ktorá sa stala pred 12. h na ceste I/18 za Levočou smerom na Prešov pri odbočke na obec Uloža, museli na istý čas uzavrieť cestu. Operačný dôstojník informoval, že podľa predbežných správ sa pri kolízii dvoch osobných áut zranilo päť ľudí. Na mieste zasahovali dve posádky hasičov a ďalšie záchranné zložky.
Ďalšia nehoda osobného auta sa stala o pol hodinu neskôr v meste Hanušovce nad Topľou. Podľa predbežných zistení sa pri nej zranili dve osoby, pričom jednu museli hasiči z auta vyslobodzovať. Okrem toho hasiči v kraji zasahovali aj pri ďalších menších nehodách.
Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove informovalo, že nepriaznivé počasie spôsobilo komplikácie aj na ceste I/73 v úseku medzi obcami Hunkovce – Ladomirová, okres Svidník, smerom na hranicu s Poľskom, kde došlo k skríženiu kamióna. Obmedzená je aj rýchlosť na diaľnici medzi Prešovom a Košicami.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM