Ľubomír Hudačko Správy

AKTUALIZOVANÉ: Meteorológovia varujú pred silným dažďom a vetrom, platí výstraha druhého stupňa!

Divoké počasie počas najbližších dní neustúpi. Práve naopak. Hydrometeorologický ústav vydal pre náš okres výstrahu, pre silný dážď aj vietor už platí druhý stupeň!

Ilustračný obrázok k článku AKTUALIZOVANÉ: Meteorológovia varujú pred silným dažďom a vetrom, platí výstraha druhého stupňa!
Zdroj: Webnoviny.sk

Silný dážď bude v najbližších dňoch sužovať náš okres. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal už aj na stredu výstrahu druhého stupňa pre dážď a pre vietor platí prvý stupeň. V okrese Prešov sa MIESTAMI očakáva výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok 30 – 70 mm.

„Tento úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ varujú zamestnanci SHMÚ vo svojej výstrahe. Tá platí od stredy 14. mája od osemnástej hodiny až do štvrtka 16. mája do polnoci.

Na štvrtok však už platí výstraha druhého stupňa pre dážď aj pre vietor. Trvať má od stredy osemnástej hodiny až do štvrtka 16. mája do polnoci. V okrese Prešov sa MIESTAMI očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 22 – 28 m/s.

Ako ďalej varuje SHMÚ „Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM