Ľubomír Hudačko Rôzne

Počas školského roka možno formovať deti: Stará sa o to aj projekt Cesta ku kultúre

S týmto mottom prichádza tento rok do našich prešovských škôl zaujímavý projekt výchovných hodín s názvom Cesta ku kultúre.

Ilustračný obrázok k článku Počas školského roka možno formovať deti: Stará sa o to aj projekt Cesta ku kultúre
Zdroj: Webnoviny.sk

S týmto mottom prichádza tento rok do našich prešovských škôl zaujímavý projekt výchovných hodín s názvom Cesta ku kultúre.

„Projekt v podobe aktívneho vyučovania tanca s hudobným koncertom vznikol ako odozva na nepostačujúce vedomosti detí v tejto oblasti a najmä upadajúci záujem o kultúru vo všeobecnosti,“ vysvetlil hlavný zámer koordinátor tejto aktivity, spevák z Prešova Zachariáš Hubáček. Ako ďalej dodal, tento projekt je zavŕšením spolupráce Pre – show Dance Studia, speváka Zaša Hubáčka a kapely Piknik. „Táto lákavá trojkombinácia je pre žiakov zaručene zaujímavá,“ doplnil.

Podľa jeho slov ide o spôsob rozhodnúť o tom, čím budeme mládež motivovať. „Chceli sme začať zábavnou, poučnou a efektívnou formou v podobe aktivity v domácom prostredí, kde deti študujú, vzdelávajú sa, aby mali pocit, že aj škola a učenie môže byť zábavou,“ uviedol Z. Hubáček. Okrem neho sú iniciátormi projektu prednášajúca Sandra Sabolová, choreograf Miroslav Vybíral a tanečník Ján Grega.

Vyučovanie trvá 4 vyučovacie hodiny. Stačí, ak sa škola zapojí formou nahlásenia záujemcov – žiakov mesiac vopred žiadaným termínom. Cena programu predstavuje 2 € za 1 žiaka.

Cieľ projektu je jasný a všetci z organizačného tímu ho vidia rovnako: "Zábavnou a poučnou formou priviesť deti späť ku kultúre, aby prirodzene vnímali jej spoločenskú hodnotu,“ doplnila na záver hlavná prednášajúca Sandra Sabolová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM