Futbal

Po jesennej časti vládne v Tatrane Prešov spokojnosť: Pred Lipanmi zimujú na 1. mieste

Dvanásť výhier, jedna remíza a dve prehry. Zelenobieli sú na 1. priečke tabuľky III. ligy Východ. Takmer navlas rovnakú bilanciu majú aj Lipany.

Ilustračný obrázok k článku Po jesennej časti vládne v Tatrane Prešov spokojnosť: Pred Lipanmi zimujú na 1. mieste
Zdroj: Viktor Zamborský

Koňare majú najproduktívnejší útok, štrnásť víťazstiev a z toho desať výhier v rade.

Futbalisti Tatrana Prešov majú za sebou úspešnú jesennú časť. Prvú polovicu ročníka 2019/2020 zhodnotil tréner Peter Petráš.

V jesennej časti takmer navlas rovnakú bilanciu zaknihovali aj Lipany, majú na konte len o jeden gól menej. Prešov strelil 52 gólov.

Nezvládli len dva zápasy

„Od začiatku som hovoril, že v prvom rade musíme pozerať na seba. Aspoň mňa osobne Lipany nezaujímajú. Musíme si uhrať svoje body, ísť si svojou cestou. Súťaž je ešte len v polovici.“

„Som maximálne spokojný s jesennou časťou až na dva zápasy, a to v Humennom a vo Vranove, ktoré sme nezvládli. Herne to však bolo aj v týchto stretnutiach v poriadku, akurát výsledkovo to neskončilo dobre,“ povedal tréner Peter Petráš.

Je spokojný s tým, čo dokázali za tri mesiace. „Keď sme prišli do klubu, Tatran bol v takom stave v akom bol. Dala sa tu dokopy partia chalanov, ktorí hrajú so srdcom za Tatran. Toto tu predtým počas niektorých rokov chýbalo. Klobúk dole pred chlapcami," zhnodnotil ďalej.

Počas jesennej časti Tatran stratil body len trikrát, zamrzeli hlavne kvôli tomu, že prejav hry mužstva nebol slabý. Napríklad v Humennom vyhrávali 1:0 aj 2:1, ale napokon ho prehrali.

„Poučili sme chalanov, ako sa majú hlavne na deväťdesiate minúty pripravovať, že nemôžu podceniť ani jednu situáciu, lebo sa nám to môže vypomstiť. Odvtedy sme zabrali.“

„Uhrali sme ťažké body vonku a takisto boli náročné zápasy aj doma. Jeseň sme celkovo zvládli, panuje maximálna spokojnosť,“ doplnil lodivod tímu, ktorý v zápasoch občas aj sám pomohol svojimi skúsenosťami.

Pýtal sa, či súhlasia

„Povedal som si, že pomôžem chlapcom na ihrisku, buď to pôjde alebo nepôjde. Chvalabohu to vyšlo. Získali sme plný počet bodov. S chalanmi som sa predtým rozprával či s tým súhlasia, keď pôjdem hrať. Aj toto sme mali vykomunikované. Dopadlo to veľmi dobre,“ dodal na záver pre 1fctatran.sk.

V obrazoch si môžete pozrieť aj pumptrack na Rusínskej ulici v Prešove. Kliknite si na fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

FOTO pumptracku na Rusínskej: Vznikol priestor pre cyklistov
9
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM