Ľubomír Hudačko Kultúra

Plesanie a známi Prešovčania? Kaliňákovi bolo pri tombole trápne, Miss Prešov sa pri spomienkach usmieva

Sezóna plesov a bálov už pomaly klope na dvere aj v našom meste. A práve to sú akcie, kde sa často na parkete zvŕtajú aj známe tváre. Ako to je s tými prešovskými?

Ilustračný obrázok k článku Plesanie a známi Prešovčania? Kaliňákovi bolo pri tombole trápne, Miss Prešov sa pri spomienkach usmieva
Zdroj: Dnes24.sk

Hovorca ministerstva školstva a predseda Komisie MsZ pre ochranu verejného poriadku v Prešove Michal Kaliňák sa priznal, že v jednej tombole neraz vyhral a už mu bolo trápne chodiť na pódium. „Pred pár rokmi som pomerne dlho meškal na politologický ples. Stihol som si však kúpiť lístky do tomboly tesne pred žrebovaním. Čuduj sa svete, šťastie sa na mňa mimoriadne usmialo a vyhral som asi päť cien. Neviem, ako sa na tom, ako som neustále chodil pre ceny zabávali ostatní hostia, no mne to bolo dosť trápne. Hoci žrebovanie tombolových lístkov je fakt iba vecou šťastia,“ prezradil s úsmevom Kaliňák a dodal: „Na plesoch sa zúčastňujem sporadicky, ročne 1 až 2 plesy. Účast však závisí aj od skupiny priateľov, s ktorými sa tam vyberieme. Tento rok už máme vytipované 2 plesy, hoci jeden z nich ešte zvažujeme.“

Koščová s plesmi bez ujmy, Miss Prešov chodí radšej na thajský box

Plesovej sezóny sa Katka Koščová zúčastňuje, ak vôbec, tak len pracovne, teda v tomto kontexte poloaktívne: „Ale mimo práce plesy nevyhľadávame. Konečne máme po troch mesiacoch voľnejší pracovný kalendár, tak sa budeme hlavne váľať doma s našim dieťaťom a asi pôjdeme na pár dní do Tatier, budem pracovať na nových piesňach, ak Adamko dovolí, prečítam si zopár kníh. Plesov sme odohrali naozaj málo, keďže nerobíme muziku do tanca a nepatríme ani k zábavovým kapelám. Vždy to zatiaľ prebiehalo bez akejkoľvek ujmy,“ povedala.

Aktuálna Miss Prešov Lýdia Tkáčová na plesy často nechodí kvôli tomu, že sa to väčšinou kryje ešte so skúškovým obdobím a škola je jej prednejšia: „Ak sa v tomto období nevenujem jej, tak športu. Od septembra chodím na thajský box, ktorý ma napĺňa nielen po fyzickej, ale aj duševnej stránke. Spomienka na tanečné kreácie niektorých parketových levov mi však vždy vyčarí úsmev na tvári,“ prezradila Lýdia.

Marcinková v róbe, ostatní ležérne. Humeňanskú princ nepozval

Jedna z vecí, ktorá k ženskej príprave na ples patrí, je večerná róba. Herečka Gabriela Marcinková to pri príprave na jednu premiéru trochu prestrelila „Zrejme som dostala nesprávnu informáciu o dress code a tak som sa medzi ležérne oblečenými hosťami premávala v honosnej, pre mňa navrhnutej róbe. Trošku trápne, ale v zdraví som to prežila. V budúcnosti plánujem plesové aktivity rozvinúť. Hneď, ako nájdem vhodného partnera, ktorý do toho pôjde so mnou. Herecký život občas vyžaduje stretnutia a posedenia v rámci premiér alebo predstavení, takže o spoločenskú zábavu sa nebojím. O to radšej sa potom vrátim ku svojim knihám,“ uviedla s úsmevom.

Speváčka a herečka Petra Humeňanská vyhlásila, že sa plesov nezúčastňuje, no má na to pádny dôvod: „Plesov sa nezúčastňujem, nakoľko ma ešte žiaden krásny princ nepozval. Budem tráviť dni s ľuďmi, čo mám rada. Spievať a tešiť sa zo života.“

Fotograf Viktor Zamborský sa plesov zúčastňujem iba pracovne s foťákom v ruke: „Teraz toho veľa asi nestihnem, lebo v plnej plesovej sezóne sa idem potápať do Indického oceána – Andamanského mora. Bude to určite lepšie ak v byť v obleku alebo smokingu,“ líčil plány, ale dodal zaujímavú historku: „V našom meste mali plesy naraz dve strany. Z Mestskej haly som sa potreboval rýchlo dostať do DK ROH. Tak som sa opýtal vtedy predsedu NR SR či môžem k menu do auta. Ledva som si sadol už pribehli ochrankári, že čo tam chcem, ale potom videli úsmev predsedu aj môj a bolo všetko v poriadku,“ priblížil zážitok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM