Michala Halásová Správy

Rodičia, zlé správy: Mesto škôlky v havarijnom stave nevynoví ani toto leto

Prešovské materské školy, ktoré sú v havarijnom stave a mesto ich chcelo rekonštruovať už v minulom roku, sa nezačnú opravovať ani toto leto. Mesto od začiatku roka chcelo nájsť zhotoviteľa rekonštrukcie piatich škôlok cez externého obstarávateľa, a tak urýchliť proces obstarávania.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia, zlé správy: Mesto škôlky v havarijnom stave nevynoví ani toto leto
Zdroj: Dnes24.sk

Dodnes sa však nezačala rekonštrukcia ani jednej z piatich škôlok. „Na web stránke mesta sú už objednávky na vykonanie externého verejného obstarávateľa na štyri školy, takže v priebehu dvoch – troch dní mestský úrad pripravuje podklady na spustenie externého verejného obstarávateľa na tieto štyri stavby,“ povedala prednostka Mestského úradu v Prešove Katarína Kireta.

Poslanci ešte minulý týždeň schválili v rozpočtovom opatrení finančné krytie 12 000 eur na zabezpečenie externej verejnej súťaže na rekonštrukciu materských škôlok na uliciach Jurkovičova, Fraňa Kráľa, Haburská, Bajkalská.

Prednostka ďalej konštatovala, že predchádzajúce obstarávanie zlyhalo preto, že do dnešného dňa neboli na mesto doručené zmluvy s centrálnym verejným obstarávateľom. Aj preto poslanci dali návrh, aby sa tieto škôlky začali konečne realizovať. „Reálne sa však začne robiť až po dvoch mesiacoch, keď sa ukončí obstarávanie. Najskôr to bude v septembri,“ dodala prednostka.

Problémom je najmä škôlka na Haburskej ulici v Nižnej Šebastovej, kde mali deti do nových priestorov nastúpiť už v septembri. Doteraz boli v priestoroch rímskokatolíckej cirkvi a mesto už poslalo jej predstaviteľom list s návrhom na predĺženie nájmu ešte o jeden rok. Zatiaľ však nie je jasné, kam pôjdu deti v septembri.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM