Tlačové správy

Pivovar Šariš podporuje kultúru a turizmus v regióne. Hlasujte za projekt, ktorý sa vám najviac páči a vyhrajte

Pivovar Šariš prináša okrem obľúbeného pivného zážitku aj pomoc ľuďom v regióne a stojí pri nich aj v neľahkých časoch. Aj v tomto roku pokračuje v grantovom programe Šariš ľuďom, v rámci ktorého rozdajú jedenástke projektov spolu až 32-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Pivovar Šariš podporuje kultúru a turizmus v regióne. Hlasujte za projekt, ktorý sa vám najviac páči a vyhrajte
10
Galéria
Zdroj: OZ Novonatura

Voči minulým rokom je to dvojnásobne viac, pričom sa o 100 % zvýšila aj špeciálna prémia. Kto ju získa, môžete teraz v hlasovaní rozhodnúť aj vy. Máte však na to už len 4 dni.

Pivovar Šariš je s regiónom zviazaný už vyše 50 rokov. Pre miestnych ľudí však nie je len symbolom skvelého piva s dokonalou penou. Pivovarníci vedia, že najväčšie bohatstvo je v ľuďoch, preto už dlhodobo podporujú región, v ktorom sú doma. Aj v tomto roku pokračujú v grantovom programe Šariš ľuďom, vďaka ktorému sa región stal krajším nielen pre domácich, ale aj atraktívnejším pre turistov. Práve cez tento program pivovar rozdelí jedenástim projektom sumu 32-tisíc eur, čo je oproti vlaňajšku až dvojnásobok.

Chceme vrátiť život do regiónu. Tu sme totiž doma, vieme s čím sa potýka, a aké majú aktuálne problémy jeho obyvatelia. Preto bolo úplne prirodzené, že náš grantový program sme v tomto roku upravili tak, aby sme podporili viac projektov, ktoré zlepšia život na Šariši a v budúcom roku vytvoria bezpečný priestor na spájanie ľudí,“ vysvetľuje navýšenie podpory grantu Ján Čerkala, manažér závodu Pivovar Šariš.

Kto získa prémiu 2000 eur? Rozhodnite o tom vy!

Jeden z podporených pro­jektov, ktorý vybrala komisia, môže navyše získať ďalších 2000 eur. „Preto aj tento rok motivujeme k hlasovaniu všetkých Slovákov – veríme totiž, že región Šariš sa počas roka môže stať na pár dní domovom pre kohokoľvek. Slováci v posledných mesiacoch ukázali veľkú súdržnosť a spolupatričnosť. A aj keď kríza vzbudila v ľuďoch pochybnosti, po pár mesiacoch môžeme s istotou povedať, že sme to stále my,“ hovorí Ján Čerkala.

O tom, ktorý z jedenástich projektov to bude, môžete rozhodnúť aj vy. Vyberte ten, ktorý má podľa vás najväčší význam. Svoj hlas môžete odovzdať TU

Ak sa do 16. októbra zapojíte do hlasovania o špeciálnu prémiu, môžete zároveň súťažiť o pitný režim od Pivovaru Šariš a tiež jedinečné tričko Šariš s folklórnym motívom.

V aktuálnom ročníku sa o priazeň Slovákov uchádzajú projekty, ktoré podporujú udržateľnosť a ochranu životného prostredia alebo prispievajú k obnove turistických atrakcií, ktoré sú významnými symbolmi regiónu či sú späté s východoslovenským folklórom a tradíciami. Nájdete však medzi nimi aj také, ktoré reagujú na výzvy, ktoré pred ľudí postavila koronakríza.

Za aké projekty môžete hlasovať?

  1. Divadelníci predstavia Krvavé dejiny
  2. Koncert pre dobrovoľníkov, ktorí pomáhali pri pandémii
  3. Minifestival s Boccia turnajom pre zdravotne postihnutých
  4. Unikátna skrýša pre motýle a včely
  5. Záhrada so včelou saunou
  6. Plošina s výhľadom na Vihorlat i Poloniny
  7. Náučný chodník k ľadovej jaskyni
  8. Klenoty Veľkého Šariša v netradičných obrazoch
  9. Obnova krojov pre folklórny súbor
  10. Folklórny súbor s lepším zvukom
  11. Vítanie jari na kežmarskom hrade

Viac o jednotlivých projektoch sa dozviete TU.

O peniaze sa uchádzajú tieto projekty
10
Galéria
Zdroj: OZ ext Teatro
Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM