Ľubomír Hudačko Rôzne

Petra Magdová (17) z dedinky Ovčie pri Prešove: Z jej hlasu padol Michal David na kolená!

Sympatická speváčka (17) z dedinky Ovčie pri Prešove sa venuje spevu desať rokov. V televíznej súťaži predviedla, ako jej to ide a mnohým padla sánka. Mladučká dievčina v sebe skrýva impozantný hlas, ktorý úprimne ocenil aj ostrieľaný Michal David. Nielen na reakciu k tomu sme sa krásky opýtali.

Ilustračný obrázok k článku Petra Magdová (17) z dedinky Ovčie pri Prešove: Z jej hlasu padol Michal David na kolená!
Zdroj: Dnes24.sk

Mladá východniarka Petra Magdová ukázala svoj talent v súťaži Hlas Česko-Slovenska v TV Markíza.

Petra, nerozmyslíte si po prípadnom ďalšom úspechu v súťaži cestu za svojim povolaním? Okrem učiteľky by mohla byť z vás, ako sme videli, veľká speváčka.

Áno, keď ukončím Pedagogickú a sociálnu akadémiu v Prešove, mojim cieľom je vyštudovať a spievať muzikály.

Odkiaľ sa taký impozantný hlas vo vás berie? Chodili ste na hodiny spevu, alebo ste prirodzený talent?

Je to dar od Boha, ktorý sa snažím rozvíjať. Spevu sa venujem už od siedmich rokov. Najprv to bola ZUŠ v Krompachoch. Momentálne navštevujem ZUŠ Mikuláša Moyzesa v Prešove spev, pri p. učiteľke Michalikovej.

Musí byť teda na vás hrdá Verili ste si, že to môže dopadnúť takto úspešne? Michal David bol z vás hotový. Čo táto pocta pre vás znamená?

Áno je na mňa hrdá. Moderné pesničky sa učím sama, pretože na škole sa väčšinou spieva klasika, ale pani učiteľka mi vždy rada poradí. Nie,neverila som, pretože konkurencia bola veľká a ja som predsa iba 17-ročná a nemám toľko skúseností. Veľmi si to vážim, pretože Michal David je pre mňa veľká osobnosť a veľký spevák, ktorý má za sebou množstvo úspechov.

Pomohla vám formovať váš talent aj Pedagogická a sociálna akadémia, ktorú navštevujete? Aj tam cibríte svoje možnosti, spevácke predpoklady?

Na Pedagogickej a sociálnej akadémii si aj naďalej formujem svoj spev, pretože na tejto škole sú zaradené aj predmety klavír a spev. Hoci tam nie je moderná hudba. No tým, že sa tam spieva, si zdokonaľujem svoj hlasový rozsah.

Škola, ktorú študujete sídli na Kmeťovom stromoradí, kde jeden z prvých videoklipov pri svojich začiatkoch na ňom natáčala skupina IMT Smile k skladbe Veselá pesnička. Okolie Prešova a samotného mesta má veľmi silnú hudobnú základňu, čím si vysvetľujete, že to môže byť?

Áno viem , že na našej škole študovalo veľa dobrých spevákov a som hrdá, že môžem aj ja túto školu navštevovať. Nie nadarmo sa hovorí, že východ Slovenska je spevavý, pretože na východe je najviac talentovaných spevákov a výborných hudobníkov a to sa prejavuje aj na rôznych súťažiach kde my, východniari, bodujeme.

Kto alebo čo je váš najväčší vzor pri ceste za cieľom, ktorý máte, čo vás najviac motivuje?

Mojim najväčším vzorom je Beyonce a bola aj Whitney Houston. Chcela by som v speve dosiahnuť to, čo ony.

Ako prežívajú vaše kroky v kariére spolužiaci, ste stredobodom pozornosti?

Spolužiačky ma podporujú, fandia mi a ani by som nepovedala, že som stredobodom pozornosti. Som normálna, bežná študentka ako iné, ostatné.

Zaskočilo vás ako prežíval vaše vystúpenie Michal David? Čo ste si pomysleli pri sledovaní jeho úprimného obdivu?

Áno, veľmi ma to zaskočilo a vôbec som to nečakala, že niekto ako Michal David môže urobiť také úprimné gesto. Je to pre mňa veľká pocta a aj to bol jeden z dôvodov, prečo som si ho vybrala za svojho kouča.

Kto vás prihlásil do tejto TV šou a kde sa vidíte povedzme o 10 rokov?

Do tejto súťaže ma prihlásil skaut – hľadač talentov, pán Jaško, keď som spievala v Prešove na istej akcii. Tam ma oslovil. To ukáže až čas a myslím, že akokoľvek to dopadne v tejto súťaži, spevu sa budem venovať aj naďalej a s plným nasadením.

foto: archív pm/tv Markíza

Petra Magdova
1
Galéria
Petra Magdová
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM