Kultúra

Peter Lipa má kalendár nabitý koncertmi: V zálohe má ešte jeden výnimočne cenný text

Známy prešovský jazzman sa vracia do svojich bežných koľají. Takto žil predtým a takto chce fungovať aj naďalej.

Ilustračný obrázok k článku Peter Lipa má kalendár nabitý koncertmi: V zálohe má ešte jeden výnimočne cenný text
Zdroj: archív Petra Lipu

Peter Lipa po dvoch rokoch zavíta na koncert do rodného Prešova. Zavíta tiež na výletnú loď na Domaši. Prešov Dnes 24 o tom informoval PR manažér hudobného klubu Stromoradia Edo Kopček.

Plný august

Známeho jazzmana teší, že má na august plný kalendár a že môže robiť svoju prácu. Kým sa opäť vrátil so svojím Peter Lipa Bandom na pódiá, absolvoval s kapelou niekoľko skúšok.

“Samozrejme, človek aj normálne zabúda, tak úplne ľudsky, museli sme si spomenúť na všetko, čo a ako sme hrali. Absolvovali sme skúšku, prvé koncerty sme sa oťukávali, čo vieme a čo nevieme a zámerne som vyberal skladby tak, aby sme si prešli celý náš repertoár. August máme plný a verím, že sa to podarí zrealizovať. Sme v kondícii ako predtým a kapela funguje dobre.”

Aktívny bol Lipa počas celého roka. Vo februári uverejnil pesničku Smútok vianočný, ktorú pre neho zložil basgitarista Tomi Okres a so Zuzanou Mikulcovou spravili nanovo skladbu Nenápadný nápad, ktorá je v pôvodnej verzii na jeho ostatnom albume Dobré meno.

Návrat domov

“Toto všetko je moja normálna práca, vraciam sa do svojich bežných koľají. Takto som žil predtým a takto chcem aj naďalej fungovať. Verím, že to vydrží.”

Jazzmana uvidia jeho fanúšikovia 26. augusta v rodnom Prešove, kde nebol dva roky. Koncert mu dobre zapadol do routing plánu.

“Prešov je moje rodné mesto a našťastie sa podarilo dohodnúť s vedením Stromoradia na tomto koncerte. Som rád, že sa tam vraciam po dlhej dobe a dúfam, že sa Prešovčania prídu pozrieť, ako hráme.”

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Počas večera nielen v Stromoradí odznejú tiež pesničky, ktoré vznikli na základe textov Milana Lasicu.

Spomína na Lasicu

“Mali sme naplánovaný koncert Lipa spieva Lasicu a pán Lasica mal byť mojím hosťom 5. augusta v divadle L+S, a keď sa to stalo, boli sme zaskočení a ticho. Ale s Paľom Danišovičom sme sa dohodli, že nie je dôvod to rušiť. Hrali sme pesničky, ktoré vznikli na jeho texty. Koncert sme nezrušili a aj sa vypredal. Dobrá atmosféra, standing ovation a ľudia to prijali s veľkou vďakou a nadšením. Tešili sa, že môžu počuť tieto pesničky. Táto skutočnosť ma utvrdila, aby sme ešte viac spomínali na Milana Lasicu. Budeme hrať hlavne lasicovský repertoár a medzi pesničkami spomenieme, kedy čo urobil, čo povedal, akým spôsobom naša spolupráca vznikla a pokračovala.”

Nové správy máme aj z východu:

Ešte jeden text

Spevák mal s Lasicom nepísanú dohodu, že na každom Lipovom albume bude aspoň jedna pesnička na Lasicov text. “Od Lasicu mám ešte jeden text s názvom Čosi. Nie je to ešte hotové, ale s Majlom Štefánikom a Jonatánom Pastirčákom šijeme pre túto pesničku moderný šat. Zároveň si pekným videoklipom chceme uctiť Milanovu tvorbu,” dodal na záver prešovský spevák.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM