Kultúra

PechaKucha Night vol.13 prinesie do Prešova nápady a projekty inšpiratívnych hostí

Neziskovka urbanika ukáže inšpiratívnych hostí, ktorí predvedú svoje myšlienky, nápady a projekty. PechaKucha Night Prešov má 13. pokračovanie.

Ilustračný obrázok k článku PechaKucha Night vol.13 prinesie do Prešova nápady a projekty inšpiratívnych hostí
6
Galéria
Zdroj: PechaKucha Night Prešov

PechaKucha Nights sú celosvetovo známe podujatia, kde kreatívni a inšpiratívni hostia zdieľajú svoje myšlienky, nápady, projekty, skutočne všeličo. Dynamický formát prezentácie 20×20 (20 obrázkov jednej prezentácie, z toho každý obrázok svieti na plátne 20 sekúnd) už inšpiroval mnohých. Príďte si po svoju dávku inšpirácie 25.02.2017 o 20:20 do Wave Klubu. Limitovaný počet lístkov je v predpredaji za 2 eurá. Na mieste budú stáť 3 eurá.

Už túto sobotu sa vám predstavia nasledujúci hostia:

Petra Vancová a Katarína Ilkovičová - Designové dočasné tetovačky

Sú dve. Ilustrátorka a grafická designérka Katka Ilkovičová sa stará o to, aby bol svet krajší, aby ste mohli byť pekne pokreskovaní a Kresky mali všetko čo treba po designerskej stránke. Petra Vancová našťastie kreslí len doma (ukazovať ostatným čo nakreslí je ilegálne), ale zato sa stará o všeličo možné aj nemožné aby to tu fungovalo.

Pavol Šaffo a Lucia Marfiaková – Border on board

4245 km a 65 hodín jazdy autom stále len na sever. Prežiť rok s 300 záprahovými psami priamo pod polárnou žiarou. Zažite spolu s nami ešte raz psie záprahy, auroru borealis, polnočné slnko, mesačnú cestu domov a všetky prekvapenia ktoré nás na tejto dobrodružnej ceste stretli. A to všetko so štvornohým parťákom po boku – BORDERkou Roxxy.

Martin Rázus /Eastcubator Prešov/ - Coworking – spolu práca alebo spolupráca

Martin Rázus – Ako programátor pracujúci na diaľku som vyriešil vlastný problém potreby kacelárie a kolegov založením coworkingu Eastcubator Prešov. Čo to vlastne coworking je, aké má výhody, prečo je dobré nepiť kávu sám a ako sa v coworkingu mení spolu 

Adriana Hižňanová, Michal Pačuta /Wondare.com/- WonDare na cestách. Nie je výzva, čo sa nedá splniť

WonDare predtavuje sociálnu-online interaktívnu hru. Ľudia z celého sveta si vymieňajú jednoduché motivujúce výzvy ako napríklad namaľovať a poslať niekomu pohľadnicu, či si zatancovať hneď ráno makarenu. Zakladatelia WonDare chceli nazbierať nové nápady, tak sa vydali do sveta stopom od Ohňovej zeme až po Aliašku.

Miloslav Michalko – Kritická geografia

O význame kritickej geografie v 21. Storočí.

Michaela Piesyk /Spoločnosť pre umenie a literatúru/ – Literárne soirée

Literárne soirée je kultúrna udalosť, ktorú si každé mesto kreuje samo. Prebieha vo vyše 10 mestách na Slovensku, neustále sa rozpína ďalej a získava si širšiu škálu divákov. Večery plné literatúry, hudby i divadla vám odprezentuje Michaela Piesyk.

Samo Bucko /ScienceCafé/ – Z laboratória do kaviarne

Projekt ScienceCafé je celosvetovo známy formát vedeckých kaviarní, ktorý vznikol v 90. rokoch vo Veľkej Británii. Snaží sa o stretnutia vedeckej a odbornej verejnosti s laickou a tak zmenšovať vzdialenosť medzi týmito dvoma množinami. Existuje niečo také aj v Prešove?

Erik Sikora - Džumelec

„Položím dačo ku dačomu a žasnem čosi, 
jake tota hmota nosí kontextuálne nánosy.
Napríklad kameň, vezmi si kameň, 
vytuň si citlivosť a precíť si kameň, 
a keď je to nebodaj okruhliak, tak skončíš.
Alebo precíť pohnútky, pohnútky človeka, 
keď surovo vybral kameň z potoka,
milióny rokov zaobľovania ledabolo skončil.“

Mária Žondová – divadlo Komika

Na javisku sa dejú nielen divy, ale hlavne sa tam javia javy na dívanie, viac ako z neho počuť hovorené slovo. Tak aby sa bolo na čo pozerať.

PechaKucha Night: V Prešove sa chystá 13. pokračovanie
6
Galéria
Zdroj: PechaKucha Night Prešov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM