Rôzne Rôzne

Patrí bicykel k vašim koníčkom? Stojí za to vedieť, čo je v Prešove nachystané

V Prešove si cyklistika nachádza stále viac priaznivcov. Ak patríte medzi nich, teraz by ste rozhodne mali zbystriť svoju pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku Patrí bicykel k vašim koníčkom? Stojí za to vedieť, čo je v Prešove nachystané
Zdroj: TASR

V sobotu 10. septembra vyvrcholia v Prešove zábavno-poznávacie preteky Cyklopátrania Prešovským krajom. Cyklistom rôznych vekových a výkonnostných kategórií predstavia zaujímavosti mesta Prešov a jeho širšieho okolia. Súťažiť môžu aj dvojice.

Tretí ročník Cyklopátraní pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. V rámci netradičných poznávacích pretekov sa cyklisti zoznámili so zaujímavými miestami jednotlivých regiónov. Po Stropkove, Humennom a Ľubovnianskych Kúpeľoch sa presúvajú do Prešova.

5 hodinový limit

Cyklisti budú mať k dispozícii pätnásť zaujímavých miest, na ktoré sa môžu vybrať počas päťhodinového časového limitu. Body za ich navštívenie zbierajú prostredníctvom hry Cyklopátranie Prešov vo voľne dostupnej aplikácii Objavujme. Na každom mieste sa prostredníctvom aplikácie zlokalizujú a získajú tak súťažné body. Súťažné miesta sú rôznej náročnosti, cyklisti si ich vyberajú podľa vlastného uváženia. Všetky miesta majú vďaka aplikácii vo svojom mobile, môžu si z nich vyberať a jednoducho sa orientovať v teréne. V aplikácii ich nájdu deň pred pretekmi.

Známe i neznáme miesta

„V Prešove a okolí čakajú cyklistov nielen známe pamiatky a atrakcie, ale aj miesta, o ktorých možno nevedia ani domáci, najmä čo sa týka prírodných zaujímavostí. V širšom okolí nemôžeme vynechať hrady Prešovskej hradnej cesty určené predovšetkým pre náročnejších cyklistov,“ naznačil pätnástku zaujímavých miest riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško. Ako dodal, verí, že zaujímavosti mesta a okolia si prídu pozrieť rôzne vekové kategórie, zvlášť obľúbené je bicyklovanie vo dvojiciach.

Súťaží sa v ôsmich kategóriách: ženské, mužské a zmiešané dvojice so súčtom veku do 60 rokov a nad 60 rokov a sólo kategórie mužov a žien bez ohraničenia veku.

Ceny a medaily

Preteky odštartujú o 10.00 h v areáli Starej Dúbravy (Dúbravská 1, Prešov), končia o 15.00 h na tom istom mieste. Pre najlepších cyklopátračov sú pripravené ceny a medaily. Všetci cyklisti sú zaradení do záverečného žrebovania o bicykel a ďalšie ceny. Žrebovanie sa uskutoční po pretekoch. Poznávanie Prešovského kraja na bicykli zakončí koncert a zábava s rockovou kapelou Sexit.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM