Ľubomír Hudačko Rôzne

Pasažieri zažijú netradičnú jazdu: Autobus MHD prejde cez umyvárku aj s cestujúcimi!

Niečo podobné ste mali možnosť zažiť azda len vo sne. Sadnete si do autobusu a ten vás prevedie umývarkou, k dispozícii budete mať aj šancu dozvedieť sa nejednu zaujímavosť. Nielen Prešovčania sa majú na čo tešiť!

Ilustračný obrázok k článku Pasažieri zažijú netradičnú jazdu: Autobus MHD prejde cez umyvárku aj s cestujúcimi!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako fungujú automaty na cestovné lístky? Čo sa deje s vozidlami, keď nie sú na linke, kde nocujú, čo sa skrýva pod kapotou? Nielen na to dá odpoveď deň otvorených dverí Dopravného podniku mesta Prešov.

Už v najbližšiu sobotu od 10:00 – 14:00 hod. sa uskutoční v areáli DPMP na Bardejovskej 7 v Ľuboticiach ako súčasť Medzinárodného dňa detí Deň otvorených dverí.

V tomto roku sú pripravené tieto lákadlá:

  • prejazd vozidla s cestujúcimi cez umývarku
  • prehliadku areálu – vozidlový park, priestory dispečingu, priestory dielní
  • prezentačné stánky prevádzok (dopravná, technická, prepravná, automatov)
  • statické a dynamické ukážky technicky, elektronických zariadení
  • jazda po mobilnom dopravnom ihrisku, bezpečnosť cestnej premávky
  • ukážky činnosti polície SR
  • kreslenie na asfalt, papier, tvorivé balóny, súťaže
  • občerstvenie, sladkosti pre deti

Deň otvorených dverí je podujatie pre občanov mesta Prešova, aj okolitých obcí, návštevníkov, priaznivcov MHD, ale aj pre všetkých zvedavcov. Uvidíte, čo všetko súvisí s poskytovaním služieb mestskej hromadnej dopravy, budete si môcť vyskúšať rôzne zariadenia a prístroje, palubný počítač a pod., zaspomíname si na staré časy. Pozriete si, aké to je, keď sa umýva autobus, ako sa sedí na sedadle vodiča a ako sa točí volantom. Nahliadnete do priestorov dispečingu a dielní na údržbu autobusov a trolejbusov MHD.

V spolupráci s Krajským riaditeľstvom policajného zboru je pre deti pripravené mobilné dopravné ihrisko, kde si môžete pod vedením policajtky vyskúšať jazdu a pravidlá cestnej premávky. Príslušníci polície priblížia kúsok zo svojej činnosti.

Zamestnanci budú pripravení odpovedať na vaše otázky ohľadom prevádzky MHD. Pre všetky deti sú pripravené zaujímavé činnosti – minikvíz, kreslenie na asfalt, na papier, tvorivé balóny. Pripravené bude aj malé občerstvenie.

Do areálu DPMP, a.s. sa môžete dopraviť zdarma kyvadlovou dopravou! Presný zoznam liniek si môžete pozrieť tu. Späť z miesta to bude možné obidvoma smermi s odchodmi o 11:00, 12:00, 13:00 a 14:00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM