Ľubomír Hudačko Rôzne

Park Angelium nemá pokoj od vandalov: Neustále ho devastujú, polícia hliadkuje trikrát denne!

Postavili ho na to, aby sa len devastoval?! Priam kritická situácia je s parkom Angelium na Sekčove. Mestská polícia napriek pravidelnému monitorovaniu zaznamenáva nespočetné prvky vandalizmu.

Ilustračný obrázok k článku Park Angelium nemá pokoj od vandalov: Neustále ho devastujú, polícia hliadkuje trikrát denne!
Zdroj: Dnes24.sk

Od prvopočiatku realizácie zámeru boli zistené prvky vandalizmu, ktoré mesto riešilo dodatočne úpravou projektovej dokumentácie s následnou realizáciou opráv prostredníctvom dodávateľskej spoločnosti.

Ak ste svedkami, hláste to

„Aj napriek tomu, že priestor je monitorovaný, zaznamenáva sa opakovaný vandalizmus a poškodzovanie tohto majetku. Je to možno aj apel na občanov, aby nedevastovali verejné priestory a zároveň, aby v prípade, že sú svedkom vandalizmu, kontaktovali číslo 159. Hovory sa zaznamenávajú, aby okamžite príslušníci MsP mohli konať v súlade so zákonom,“ tlmočila stanovisko polície hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny-Gazdová.

V parku Angelinum sú podľa Mestskej polície vykonávané pravidelné kontroly hliadkou mestskej polície trikrát denne. Poškodenie lavičiek, dlažby a elektroinštalácie bolo zdokumentované a podklady boli zaslané na MsÚ Prešov – oddelenie verejnoprospešných činností.

Poškodzujú majetok mesta

„Znečistenie parku bolo zdokumentované a podklady boli zaslané na MsÚ Prešov – oddelenie verejnoprospešných činností. Pri pravidelných kontrolách bolo v parku Angelinum zistené aj požívanie alkoholických nápojov na verejnom priestranstve, znečisťovanie verejného priestranstva, poškodzovanie majetku mesta – všetky veci boli riešené v zmysle zákona,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM