Hádzaná

Paradox v SEHA lige hádzanárov: Prešov vyhral a je PRVÝ! No môže ešte skončiť aj posledný

Hádzanári Tatrana Prešov vybojovali svoje druhé víťazstvo v nadnárodnej SEHA lige. V utorkovom zápase 5. kola zdolali doma Partizan Belehrad 29:25.

Ilustračný obrázok k článku Paradox v SEHA lige hádzanárov: Prešov vyhral a je PRVÝ! No môže ešte skončiť aj posledný
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Vďaka výhre sa posunuli na čelo tabuľky B-skupiny pred Vardar. Pred záverečným kolom je tak všetko otvorené – úradujúci slovenský majster má šancu na prvenstvo v skupine, ale stále v nej môže skončiť aj posledný.

Odveta na srbskej pôde sa uskutoční v pondelok 27. marca. Do play off postúpia všetky tri tímy. Víťazi základných skupín nastúpia vo štvrťfinále proti tímom z druhých miest, tretieho v „béčku“ čaká priamo nasadený maďarský Telekom Veszprém.

Brankár zachraňoval

Hlasy po zápase /zdroj: tatranpresov.sk/:

Marek Gernát, tréner Tatrana: „Pre nás to bol veľmi ťažký zápas. V úvode sme prehrávali 1:4. Dlho sme sa dostávali do zápasu, ale podržal nás Igor Čupryna v bráne. V každom momente, keď sme urobili nejakú chybu počas celého zápasu urobil zákroky, ktoré sme potrebovali. V 2. polčase už aj začala fungovať naša obrana. Trocha ma mrzí ten záver, lebo súper naozaj urobil veľa technických chýb a dovolil nám odskočiť na 7 gólov a to sme nevyužili. A to nás môže mrzieť, pretože prídeme do búrlivého prostredia v Belehrade a tam to bude veľmi ťažké. Preto nás môžu mrzieť ľahko zahodené šance. Bude to naozaj náročné.“

Igor Čupryna, brankár Tatrana (13 zákrokov v zápase): „Chcem sa poďakovať Partizanu za dobrý zápas. Z našej strany sme urobili všetko pre víťazstvo. Škoda, že na konci sme nepremenili nejaké šance a dostali góly do prázdnej brány. Boli to také detské chyby, ktoré si nemôžeme dovoliť. V Belehrade nás čaká ťažký zápas, na ktorý sa musíme sústrediť a ideme tam zabojovať o čo najlepší výsledok.“

Tatran Prešov – Partizan Belehrad 29:25 (14:12)

  • Najviac gólov: Fenár 7/2, Ivanovič 6/2, Lopez 5 – Zečevič 5, Sotič 4, Kojadinovič 4/2.
  • 7 m hody: 7/4 – 3/2,
  • vylúčení: 4:4 + ČK: 50. Rábek (Prešov) za tri vylúčenia
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM